Росія перекриває газовий кран ще одній європейській країні

Росія перекриває газовий кран ще одній європейській країні
«Газпром» вимагає від зарубіжних клієнтів оплачувати газ у рублях
фото з відкритих джерел

Нідерланди відмовилися платити Росії за газ у рублях

Газовий трейдер із Нідерландів Gasterra відмовився виконувати вимоги російського «Газпрому» оплачувати газ у рублях. Відповідну заяву розміщено на сайті компанії.

«Це пов'язано з тим, що це може призвести до порушення санкцій, введених ЄС, а також тому, що існує занадто багато фінансових та операційних ризиків, пов'язаних з необхідним варіантом оплати. Зокрема, відкриття рахунків у Москві за російським законодавством та контроль над ними з боку російського режиму становлять надто великий ризик для гронінгенської компанії», – йдеться у повідомленні.

У відповідь на рішення Gasтerra «Газпром» оголосив про припинення постачання з 31 травня 2022 року, повідомляє нідерландська компанія.

Припинення постачання означає, що з цього моменту до 1 жовтня 2022 року, моменту завершення контракту, Нідерланди не отримають близько 2 млрд куб. м газу. Цей обсяг, упевнена GasTerra, вона зможе безболісно купити в інших постачальників.

Раніше у понеділок данська енергетична компанія Ørsted відмовилася оплачувати російський газ у рублях.

Нагадаємо, що постачання російського газу до Фінляндії припинилося вранці 21 травня. Це підтвердила у спеціальному повідомленні вранці у суботу державна газова компанія Gasum.

До слова, Офіс президента України прогнозує, що з настанням холодів Росія розпочне газовий шантаж Європи.


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: