Бізнесмен, проти якого запровадили санкції, назвав обсяги відкатів на «Великому будівництві»

Бізнесмен, проти якого запровадили санкції, назвав обсяги відкатів на «Великому будівництві»
Підприємець розповів про обсяги корупційних оборудок на «Великому будівництві»
фото з відкритих джерел

«Кажуть, що вони збирають десь 10% від обсягу. Порахуйте скільки це грошей від 100 млрд грн»

Підприємства, що виграють тендери на реалізацію проєктів «Великого будівництва», змушені за отримання права будувати дороги в рамках цієї державної програми робити «відкати» представникам влади, що курують цю президентську програму. Про це в інтерв’ю «Економічній правді» розповів власник кількох підприємств, що спеціалізуються на будівництві та ремонті доріг Араїк Амірханян.

За словами підприємця, координатор проєкту «Велике будівництво» від влади Юрій Голик є фактичним «сірим кардиналом» державної програми – саме він нібито розподіляє підряди потрібним компаніям, усуває конкурентів тощо. В Офісі президента ж питання «Великого будувництва курує заступник Андрія Єрмака Кирило Тимошенко.

Також Амірханян повідомив, що, за його даними, влада отримує в якості відкатів близько 10% від обсягів фінансування «Великого будівництва».

«Кажуть, що вони збирають десь 10% від обсягу. Порахуйте скільки це грошей від 100 млрд грн», – зазначив підприємець.

Ці гроші нібито виплачуються підприємствами-підрядниками представникам влади вже після завершення робіт та отримання грошей. Ще близько 0,5%, за даними Амірханяна, отримує СБУ, яка також задіяна в усуненні конкурентів тощо.

«Думаю, що частина йде партії, як собаці кістку підкидають, а решту відмивають усілякі Голіки, Тимошенки та Кубракови із СБУшниками. Президенту кажуть, що їм нічого не приносять чи принесли рубль, а насправді принесли 10 рублів. Мені здається, ситуація приблизно така», – вважає Араїк Амірханян.

У квітні 2021 року щодо Амірханяна та більшості його компаній були запроваджені персональні санкції . До того ж, його позбавили громадянства, що змусило бізнесмена виїхати з України.

Сам Амірханян стверджує, що санкції проти нього запровадили безпідставно, а за кримінальними справами стоїть Юрій Голик, якого бізнесмен називає «сірим кардиналом» «Великого будівництва».

Раніше повідомлялося, що Рада дала добро на приватні інвестиції у «Велике будівництво» доріг.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: