Субсидії на 2022 рік. Стало відомо, чого очікувати українцям (відео)

Субсидії на 2022 рік. Стало відомо, чого очікувати українцям (відео)
Зменшення кількості субсидіантів відбулося тому, що держава значно погіршила умови надання субсидій – експерт
фото 24tv.ua

Разумков: «У проєкті Держбюджету-2022 закладається на майже 9 млрд грн. менше для виплат субсидій на наступний рік»

В Україні різко скоротилася кількість людей, які можуть розраховувати на отримання субсидії у 2022 році. Про це заявив ексспікер парламенту та голова об’єднання «Розумна політика» Дмитро Разумков в ефірі телеканалу «Наш».

«У проєкті Держбюджету-2022 закладається на майже 9 млрд грн менше для виплат субсидій на наступний рік, ніж фактично буде виплачено у цьому році. Ми повинні розуміти, що в нас навряд чи стане менше людей, які будуть потребувати допомоги держави, але їх можуть штучно зменшувати», – уточнив Разумков.

Про те, на які «хитрощі» йде держава заради того, щоб скоротити кількість одержувачів субсидій, розповів в ефірі Апостроф Live експерт з економічних питань Олег Пензін.

За його словами, останнім часом в Україні з'являється все більше прецедентів, коли держава навіть не просто позбавляє сім'ю субсидії, а вимагає повернути ці кошти назад.

«Беремо загальну кількість субсидіантів, які були минулого року – це приблизно 3,2 мільйони сімей. І дивимося загальна кількість субсидіантів цього року – це близько 2,5 мільйона. Треба розуміти, що через рік ми не стали багатшими, і ні в кого язик не повернеться сказати, що енергоносії стали дешевшими. Тобто таке зменшення кількості субсидіантів відбулося не тому, що ми стали краще жити, а тому, що держава значно погіршила умови надання субсидій», – пояснив експерт.

Нагадаємо, середній розмір субсидії в опалювальному сезоні у 2021-2022 році складатиме близько дві тисячі гривень, заявила міністерка соціальної політики Марина Лазебна під час брифінгу. За її словами, уряд планує збільшити програму субсидій у поточному році ще на 12,1 мільярда гривень.

Також відомо, що субсидія розраховується окремо на опалювальний і неопалювальний сезони.

Раніше у Мінсоцполітики повідомили, що в поточному році субсидія призначається, виходячи з єдиних для всієї України соціальних норм житла та нормативів споживання житлово-комунальних послуг. Підвищені нормативи будуть діяти тільки в разі введення в регіоні червоного рівня карантину.

До слова, пенсії, субсидії та соцдопомогу можна буде оформити через «Дію».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: