У Чернівецькій області платежі за газ зменшилися на чверть

У Чернівецькій області платежі за газ зменшилися на чверть
«Чернівцігаз Збут» нагадує, що запроваджений Кабінетом міністрів України карантин не звільняє від виконання обов’язків з оплати за фактично спожитий газ

Лише 62% клієнтів платять за газ під час карантину, тож загальний борг буковинців за газ станом на початок квітня 2020 року становить майже 460 млн грн

«Чернівцігаз Збут» повідомляє, що лише 62% клієнтів платять за газ під час карантину, тож загальний борг буковинців за газ станом на початок квітня 2020 року становить майже 460 млн грн.

Зазначається, що розрахунки клієнтів за спожитий газ зменшилися на чверть.

«У 28,8% клієнтів (67,3 тис. споживачів) «Чернівцігаз Збуту» борг за газ перевищує 2 000 грн», - йдеться у повідомленні компанії.

«Чернівцігаз Збут» нагадує, що запроваджений Кабінетом міністрів України карантин не звільняє від виконання обов’язків з оплати за фактично спожитий газ. Значна частина населення отримує готівкою пільги та субсидії на оплату житлово-комунальних послуг і зобов’язана ці кошти використовувати за їх цільовим призначенням.

«На даний час дійсно складна ситуація в країні й ми з розумінням ставимося до цього. Відповідно до постанови КМУ № 211 від 11.03.2020р. встановлені відповідні обмежувальні заходи, зокрема в частині заборони припинення надання комунальних послуг на строк дії карантину та протягом 30 днів з дня його скасування, однак обов’язок сплачувати за житлово-комунальні послуги не скасовували. Отже, просимо всіх наших клієнтів, в особливості клієнтів які вирішили взагалі не сплачувати за газ у період карантину — розрахуватися. Звертаємо увагу, що за спожитий газ, в будь-якому разі доведеться сплатити. Тому радимо не накопичувати борги і розраховуватися за газ вчасно та в повному обсязі», - пояснює директорка ТОВ «Чернівцігаз Збут» Катерина Параска.

Варто зауважити, що в поточному опалювальному сезоні вартість газу знизилася на 22% від ціни минулорічного опалювального періоду. Зниженню рівня заборгованості сприяє й зменшення ціни на газ у квітні на 14,3%.

Нагадуємо, що ТОВ «Чернівцігаз Збут» надає можливості розраховуватись за газ не виходячи з дому, декількома видами онлайн сервісів — через Особистий кабінет на сайті 104.ua та за допомогою чат-боту 7104ua у Viber.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: