Українці стали гірше платити за кредитами, – Нацбанк

Українці стали гірше платити за кредитами, – Нацбанк
Неплатежі за валютними кредитами ростуть швидше, ніж за гривневими

Частка проблемних позик з простроченими платежами зростає щотижня, перш за все, в банках з іноземним капіталом

Частка прострочених споживчих кредитів станом на 11 травня зросла до 23,9%, порівняно з 22% тижнем раніше і з 19,1% на початку березня. Про це йдеться в огляді Національного банку України, опублікованому в четвер, 21 травня.

Частка споживчих кредитів із простроченими більше тижня платежами з 4 по 11 травня зросла в банках з іноземним капіталом - на 6,2%, з приватним - на 3,2%, з державним - на 4,6%.

Частка валютних кредитів малому і середньому бізнесу, з простроченими більше тижня платежами зросла до 40,1%, порівняно з 30,7% на 1 березня. Частка гривневих прострочених кредитів малому і середньому бізнесу підвищилася з 25,8% до 28,6%.

При цьому обсяг гривневих кредитів населенню і малому та середньому бізнесу у квітні і в травні знижувався, обсяг валютних кредитів також скорочується, але ще з початку року.

До слова, напередодні Зеленський пообіцяв іпотеку для українців під 10%«Ми дотиснемо банківську систему України, незважаючи на те, що вона у нас дуже, дуже дуже незалежна. Ми їх дотиснемо, і банки будуть не дуже обережними, видаючи кредити нашому населенню», – наголосив президент.

Також зазначимо, що Нацбанк у найближчі тижні очікує отримати транш МВФ. 21 травня президент Зеленський підписав «антиколомойський» законнеобхідний для затвердження програми з Міжнародним валютним фондом.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: