Уряд підвищив допомогу дітям, які отримали поранення під час збройних конфліктів

Уряд підвищив допомогу дітям, які отримали поранення під час збройних конфліктів

Кабмін ухвалив рішення щодо недопущення втягнення дітей до участі у діяльність воєнізованих або збройних формувань

Уряд на засіданні в понеділок, 1 червня, вирішив підвищити допомогу дітям, які отримали поранення у збройних конфліктах. Про це поінформувала міністр соціальної політики Марина Лазебна на брифінгу за результатами засідання уряду.

За словами міністра, також Кабмін ухвалив рішення щодо недопущення втягнення дітей до участі у діяльність воєнізованих або збройних формувань.

Як повідомлялося, 1 червня уряд вирішив посилити відповідальність за продаж дітям електронних сигарет.

«Перше. Посилення безпеки дітей, захист від жорсткого поводження. Наприклад, пропонується посилити відповідальність за правопорушення у сфері продажу дітям електронних сигарет і рідин. Це неприпустимо, щоб дитина могла купити електронну сигарету в будь-якому ларьку. Це толерування негативним звичкам», - сказав прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Глава уряду додав, що другий напрям - покращення системи догляду і виховання дітей.

«У цьому напрямку головний акцент – зробити все можливе, щоб діти виховувались у сім’ях, а не в інтернатах», - зазначив він.

Шмигаль ініціював рішення уряду, покликані покращити умови для виховання дітей, які залишилися без батьків, в тому числі і дітей з інвалідністю.

Крім того, прем’єр-міністр підкреслив, що уряд ухвалює рішення щодо забезпечення житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

До відома, сьогодні, 1 червня відзначають Міжнародний День захисту дітей.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: