Аеропорт «Київ» може ввести обмеження на нічні польоти

Аеропорт «Київ» може ввести обмеження на нічні польоти
У далекій перспективі аеропорт в Жулянах буде обмежений в кількості рейсів

Є фактори, які в подальшому будуть стримувати розвиток аеропорту

Аеропорт «Київ» ім. І. Сікорського (Жуляни) допускає, що найближчим часом можуть бути накладені певні обмеження на польоти в нічний час доби через шумові навантаження. Про це в інтерв'ю Liga.net сказав глава ради директорів аеропорту Денис Костржевський.

«Безумовно, шумові навантаження зараз є (хоча порівняно з часами СРСР вони в кілька разів зменшилися), плюс - збільшилася висотність, а будинки підступили ближче до аеропорту. Це фактори, які в подальшому будуть стримувати розвиток аеропорту», - зазначив він.

Костржевський додав, що в далекій перспективі аеропорт буде обмежений в кількості рейсів, особливо в нічний час. Він уточнив, що аеропорт «Київ» найближчим часом не припинить існування. «Можливо, будуть накладені деякі обмеження на польоти в нічний час доби», - сказав топ-менеджер.

На запитання, чи ведуться консультації з цього приводу з Державіаслужбою, Костржевський зазначив, що зараз уточнюється карта шумів, яка покаже рівень шуму на різних відстанях і висотах. Ці дані будуть проаналізовані на можливе порушення встановлених санітарних норм.

«Якщо дослідження покаже, що десь є порушення, буде вирішено, яким чином його усунути або мінімізувати», - сказав Костржевський.

Нагадаємо, жителі прилеглих до аеропорту «Київ» будинків пропонують змінити його графік роботи. Зокрема, мова йде про заборону літати лайнерам у нічний час. До Київради було подано відповідну петицію.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: