Броварський «Еліта-Центр»: забудовник заволодів коштами громадян в сумі 2 млн грн

Броварський «Еліта-Центр»: забудовник заволодів коштами громадян в сумі 2 млн грн

Забудовник продавав приміщення в багатоповерхівці, не маючи навіть дозволу на виконання будівельних робіт

Прокуратурою Київської області повідомлено про підозру забудовнику, який, залучивши кошти інвесторів будівництва багатоповерхових житлових будинків в м. Бровари, шахрайським шляхом заволодів коштами громадян в сумі майже 2 млн грн, продавши приміщення в багатоповерхівці без дозволу на виконання будівельних робіт. Про це повідомляє прес-служба прокуратури.

«Установлено, що у 2016 році чоловік, бувши одним із засновників товариства, маючи на меті шахрайським шляхом заволодіти інвестиційними коштами громадян, які останні перерахували для будівництва багатоповерхових житлових будинків у м. Бровари, створив житлово-будівельний кооператив. Так, вказаний кооператив разом із директором товариства уклав з орендарем земельної ділянки, яка розташована у м. Бровари тристоронній договір про забудову житлових багатоповерхових будинків на зазначеній земельній ділянці. Згідно з договором орендар земельної ділянки делегував товариству та кооперативу право вчиняти всі дії, як замовник будівництва», - йдеться в повідомленні.

Однак, як з’ясувалось, дозволи кооперативу, як забудовнику, на проведення будівельних робіт Департаментом державної архітектурно-будівельної інспекції у Київській області не видавалися та учасники договору за вказаними дозволами до інспекції не зверталися.

«Надалі,  голова кооперативу з метою заволодіння інвестиційними коштами громадян організував діяльність щодо продажу приміщень житлових багатоповерхових будинків, укладавши з потенційними інвесторами договори про сплату пайових внесків на розрахунковий рахунок кооперативу та при цьому надавши останнім підробний дозвіл на виконання будівельних робіт», - інформують у прокуратурі.

Таким чином, забудовник під приводом будівництва та продажу квартир в м. Бровари, шляхом обману та зловживання довірою, заволодів коштами громадян в сумі майже 2 млн грн.

За процесуального керівництва Броварської місцевої прокуратури 36-річному чоловіку повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 та ч. 4 ст. 190 (заволодіння чужим майном шляхом обману та зловживання довірою (шахрайство), що вчинене у великих та особливо великих розмірах) КК України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 12 років з конфіскацією майна.

Досудове розслідування триває.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: