Джерело: Суддя Дев'ятко може очолити Апеляційний суд Києва

Джерело: Суддя Дев'ятко може очолити Апеляційний суд Києва
Суддя Владислав Дев'ятко може очолити Апеляційний суд Києва

У ГПУ повідомили, що на початку 2019 року Дев'ятко може очолити «київську апеляцію»

Головуючий у справі про державну зраду біглого президента Віктора Януковича суддя Владислав Дев'ятко після завершення судового процесу може бути призначений на посаду голови Апеляційного суду Києва. Про це повідомляє джерело в Генпрокуратурі України.

«Дійсно кажуть про призначення Дев'ятка в Апеляційний суд Києва. У цьому нібито суть домовленостей між ним і тими, хто давно чекає обвинувального вироку Януковичу. Але Дев'ятко досвідчений суддя і не дуже форсує процес, адже стратегічно зацікавлений надати йому якісь рамки законності та неупередженості. Тепер, як кажуть, там поставлений крайній термін винесення вироку - до дати річниці початку Майдану, тобто в листопаді. І тоді на початку 2019 р він може очолити «київську апеляцію» (Апеляційний суд м.Києва - ред.)», - повідомило джерело.

Також джерело додало, що раніше для Дев'ятка нібито готували місце голови в новому Подільському окружному суді Києва (в рамках судової реформи будуть об'єднані Подільський та Оболонський районні суди), проте ситуація змінилася і судді підготували більш високий пост.

Нагадаємо, що раніше Вища кваліфікаційна комісія суддів (ВККС) допустила до конкурсу до Верховного Суду суддю Оболонського районного суду Києва Максима Титова, який в складі колегії суддів розглядає справу колишнього президента України Віктора Януковича.

Також, як раніше повідомляли ЗМІ, ще в серпні був оприлюднений проект вироку Януковичу, в якому суд визначить йому 15 років з конфіскацією майна. І нібито проект вироку був узгоджений між Оболонським судом, ГПУ і Адміністрацією президента.

Пізніше інформація про запланований вирок у 15 років з конфіскацією підтвердилася в офіційній позиції ГПУ в рамках процесу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: