Експерт пояснив, з якими проблемами зіткнеться «Київтеплоенерго» під час опалювального сезону

Експерт пояснив, з якими проблемами зіткнеться «Київтеплоенерго» під час опалювального сезону
«Київтеплоенерго» готувалося до цього опалювального сезону

У перші тижні опалювального сезону можуть бути прориви труб

Новостворене комунальне підприємство «Київтеплоенерго» під час опалювального сезону може зіткнутися з проривами труб в мережах. Особливо таке явище може бути в перші тижні, коли тепло піде до квартир киян. Таку думку висловив директор аналітично-дослідницького центру «Інститут міста» Олександр Сергієнко під час прес-конференції у «Главкомі».

Причиною такої ситуації є успадкований стан тепломереж, які експлуатувала приватна компанія «Київенерго», що належить олігарху Рінату Ахметову. «В перші тижні опалювального сезону можуть бути прориви труб. За чотири місяці більшість теплових мереж Києва стояли сухими без теплоносія. Це негативно впливає на стан трубопроводів», - говорить Сергієнко.

За його словами, «Київтеплоенерго» готувалося до цього опалювального сезону. «Уже за це літо компанією було ліквідовано 5000 поривів. Якщо врахувати, що довжина труб теплопостачання 5 400 км, то виходить, що на кожному кілометрі теплотраси відбувався прорив. Це ненормальна ситуація. І це є результатом господарювання приватної компанії «Київенерго», - зазначив Сергієнко.

Окрім того, очікується ще одна проблема - неплатежі за спожиті послуги. «Я не поділяю оптимізму міністра соціальної політики пана Реви, який каже, що тарифи будуть підростати з нового року, але в той же час буде і підвищення зарплат, том, на його думку, кількість звернень за субсидіями не зросте. Ні, зросте. Бо якщо ви підвищуєте вартість газу на 25%, а це вже практично вирішене питання, то вартість тепла зросте на 20%. В тарифі за тепло 85% сидить вартість газу. Коли відбудеться наступне підвищення ціни на газ на 15%, то відповідно і кількість звернень за субсидіями також підвищиться. Явно цих 55 млрд, які запланували на субсидії, не вистачить», - резюмував експерт.

Дивіться запис прес-конференції:

Нагадаємо, у середу, 10 жовтня, Господарський суд Києва затвердив мирову угоду між комунальним підприємством «Київтеплоенерго» та НАК «Нафтогаз України».

9 жовтня НАК «Нафтогаз України» та КП «Київтеплоенерго» підписали мирову угоду, яка дозволить відновити постачання теплової енергії споживачам столиці.

Мер столиці. Віталій Кличко заявив, що постачання гарячої води киянам буде відновлене наступного тижня.

Також повідомлялося, що після розірвання угоди між КМДА і «Київенерго» Ріната Ахметова компанія олігарха не лише переклала на місто обов’язок виплатити штрафні санкції в 1,2 млрд грн, а й претендує на компенсацію витрачених на модернізацію мереж коштів у 800-900 млн грн.

Читайте також матеріал:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: