Кличко пояснив, чому його дані про випадки Covid-19 відрізняються від статистики МОЗ

Кличко пояснив, чому його дані про випадки Covid-19 відрізняються від статистики МОЗ

У МОЗ і Києва різний алгоритм підрахунку та подачі інформації

Різниця в даних щодо кількості хворих на Covid-19, що подає столична влада, і тих, що оприлюднює Міністерство охорони здоров’я України, виникає через різний алгоритм підрахунку підтверджених випадків захворювання.

Про це сказав мер Києва Віталій Кличко під час онлайн-пресконференції.

«У нас різний алгоритм підрахунку та подачі інформації. Ми отримуємо дані від Державної установи «Міський лабораторний центр МОЗ України». Оперативно, пізно ввечері одразу після завершення лабораторних досліджень зразків, що надійшли в установу, і після обробки даних. А МОЗ отримує цю інформацію вранці наступного дня. І, скоріш за все, враховує її вже в статистику наступного дня», - сказав Кличко.

За його словами, інформацію, яку надає столична влада, вона отримує від фахівців, які досліджують зразки. І ця інформація - деталізована, із зазначенням, скільки захворіло жінок, скільки дітей, скільки чоловіків.

«Ми робимо все, аби щодня надавати киянам оперативну і достовірну інформацію», - підкреслив Кличко.

Як повідомлялося, за даними Центру громадського здоров’я України, протягом 8 квітня за результатами досліджень вірусологічної референс-лабораторії у Києві підтверджено 300 випадків Covid-19. 

Кличко повідомив про 335 підтверджених випадків захворювання на Covid-19, станом на ранок 9 квітня. За добу кількість підтверджених випадків зросла на 41. З випадків, зареєстрованих за минулу добу, 26 – у Києво-Печерській лаврі.

Нагадаємо, 8 квітня братія Києво-Печерської лаври отримала результати тестів на коронавірус, які було проведено 4 квітня. 30 духівників із 44 отримали позитивні результати.

Читайте також:


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: