Кличко вимагає зупинити будівництво «монстра» на Андріївському узвозі

Кличко вимагає зупинити будівництво «монстра» на Андріївському узвозі
Забудовник планує зведення на Андріївському узвозі дев’ятиповерхового готелю

Мер Києва звернувся до представника забудовника зробити макет будівлі за скорегованим проектом і підготувати документи, які б засвідчували законність будівництва

Мер столиці Віталій Кличко звернувся з вимогою до забудовника зупинити всі роботи щодо зведення скандальної будівлі на Андріївському узвозі до повного узгодження змін проекту з Містобудівною радою та громадськістю. Про це Кличко заявив під час зустрічі з громадськістю, профільними службами КМДА і представником забудовника, повідомляє прес-служба мера.

«Андріївській узвіз – це візитівка міста. Якщо забудовник хоче там будувати, він має розуміти, що не вдасться спорудити все, що йому заманеться, - зазначив Кличко. – Тому я вимагаю зупинити будівництво. Без висновків фахівців, що цей проект відповідає всім необхідним нормам та естетичному вигляду старовинного Подолу, без компромісу з громадськістю – будівництва там не буде».

Він також звернувся до представника забудовника зробити макет будівлі за скорегованим проектом і підготувати до Містобудівної ради всі документи, які б засвідчували законність будівництва. Якщо цього не буде зроблено, то на сесію Київради буде винесене питання про розірвання договору оренди земельної ділянки.

«В минулі роки колишня влада надала велику кількість дозволів на будівництво в центрі міста. І деякі забудовники, користуючись цим, зводять «монстрів», які паплюжать вигляд нашого міста, - зазначив Кличко. - Тому цей проект має розглянути Містобудівна рада. На неї ми запросимо фахівців, представників громадськості, все відбуватиметься у відкритому режимі. Тільки після цього ми ухвалимо рішення щодо перспектив цієї будівлі».

Нагадаємо, 21 червня на пленарному засіданні Київської міської ради депутати ухвалили рішення, яке передбачає врегулювання питань використання земельної ділянки на Андріївському узвозі, 14-16 та розірвання договору оренди з приватним підприємством «Маркон». 

Йдеться про площу в 0,19 гектара в історичному місці столиці – Андріївському узвозі, 14-16. На цій території забудовник планує зведення дев’ятиповерхового готелю. Таким чином перевищено допустиму висотність майбутньої будівлі, оскільки висота готелю становитиме орієнтовно 30 метрів. Разом із тим, максимальна висотність споруд на цій ділянці – 12 метрів.

17 квітня під Київською міською державною адміністрацію влаштували акцію із вимогою припинити забудову Поштової площі та Андріївського узвозу. Того ж дня повідомлялося, що Київрада вирішила розірвати договір з компанією-забудовником «Маркон», яка мала будувати готель на Андріївському узвозі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: