На Київщині посилили карантин: що змінилося

На Київщині посилили карантин: що змінилося

У п'ятницю, 17 липня, у Київській області посилюють карантинні заходи

В області, зокрема, обмежать роботу розважальних закладів

У Київській області з п’ятниці, 17 липня, почнуть діяти жорсткіші карантинні обмеження.

Відповідне рішення ухвалила регіональна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, повідомили у Київській ОДА.

«З урахуванням оцінки епідемічної ситуації у Київській області комісія вирішила з 17 липня обмежити: проведення масових заходів (культурних, розважальних, спортивних, соціальних, релігійних, рекламних) з наповненістю менше 50 відсотків стаціонарно розміщених місць для сидіння та/або менше однієї особи на 5 кв. метрів площі будівлі; час роботи закладів громадського харчування та закладів розважальної діяльності обмежити з 23-ї та до 7-ї години», – йдеться у повідомленні.

Крім того, в області обіцяють посилити контроль за дотриманням протиепідемічних заходів під час перевезень, роботи закладів громадського харчування та нічних розважальних закладів. 

Раніше повідомлялося, Міністерство охорони здоров'я України готує проєкт постанови, згідно з яким карантин буде продовжено ще мінімум на місяць. Крім того, у відомстві пропонують внести корективи в правила адаптивного карантину.

Натомість президент України Володимир Зеленський вважає, що не треба поспішати продовжувати карантин більше ніж на місяць.

Нагадаємо, станом на ранок 16 липня в Україні підтверджено 56455 випадків Covid-19. Протягом 15 липня зафіксовано 848 нових випадків коронавірусу.

За минулу добу найбільша кількість випадків захворювання на коронавірус зареєстрована у Львівській, Рівненській та Івано-Франківській областях, а також у місті Київ. 

    Коментарі — 0

    Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
    Іде завантаження...
    Показати більше коментарів
    Дата публікації новини: