На Троєщині відкрили відремонтований за 13 млн грн пляж

На Троєщині відкрили відремонтований за 13 млн грн пляж

Акваторію пляжу «Троєщина» збільшено до 1,7 га

Сьогодні, 9 липня, у Києві відкрили новозбудований пляж «Троєщина», що поруч із однойменним житловим масивом. У результаті ремонтних робіт акваторію пляжу збільшили до 1,7 га, завезли пісок, збудували вбиральні, дитячий і спортивний майданчики та інші елементи інфраструктури. Про це повідомив заступник голови Київської міської держадміністрації Петро Пантелеєв, інспектуючи новий пляж.

«Ми відкриваємо новий пляж для жителів Троєщини. Раніше це була зона відпочинку, що користувалась великою популярністю. Тому логічним було рішення перетворити цю зону відпочинку на справжній облаштований пляж. Тут розчищена акваторія площею 1,7 га, очищено дно, привезений пісок. Дуже важливо, що тут є доріжки для людей старшого віку та людей з інвалідністю. Тут встановлений спортивний та дитячий майданчики. Тут є спеціально відведене місце для пікніків. Без вихідних тут чергують рятувальники», – розповів він.

За словами заступника голови КМДА, щодня тут відпочивають 15 тисяч осіб і головне - щоб цей відпочинок був безпечним та зручним.

Вартість виконаних цього року робіт – 13 млн грн.

Пантелеєв нагадав, що вже вісім столичних пляжів цього року отримали екологічні сертифікати – міжнародну відзнаку «Блакитний прапор». Серед них – сім муніципальних пляжів: «Веселка», «Венеція», «Галерний» та «Молодіжний», «Дитячий», «Золотий» та «Пуща-Водиця». Для порівняння: у 2017 році лише 3 пляжі мали блакитний прапор.

Загалом для киян та гостей столиці працює 14 муніципальних пляжів та 18 зон відпочинку.

За останні три роки відремонтували чотири пляжі: «Веселка», «Венеція», «Молодіжний», «Пуща-Водиця», а цього року заплановано завершити капремонт ще трьох – «Троєщина», «Чорторий», «Галерний».

Нагадаємо, в кінці червня мер Києва Віталій Кличко опублікував на своїй сторінці у Facebook відео, в якому показав, як триває реконструкція пляжу «Троєщина».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: