Націоналісти розповіли, якого «сатанинського ідола» збираються повалити у Києві

Націоналісти розповіли, якого «сатанинського ідола» збираються повалити у Києві
За даними руху, поліція просить націоналістів не роботи демонтажу пам’ятника

«Добровольчий рух ОУН» заявив, що акція розпочнеться об 11 годині

«Добровольчий рух ОУН» заявив про намір націоналістів «максимально пошкодити» пам’ятник радянському воєначальнику Ватутіну в центрі Києва. Відповідне повідомлення було поширене у соцмережах.

«14 жовтня 2018 року добровольчий рух ОУН запрошує всіх небайдужих взяти участь в акції з декомунізації радянських сатанинських ідолів. Збираємося об 11.00 біля станції метро «Арсенальна» та йдемо до Маріїнського парку, щоби максимально пошкодити совєтських ідолів – арсенальского більшовика-заколотника та окупанта Ватутіна», - йдеться у ньому.

Минулої середи такий план заходів остаточно затвердив оргкомітет з відзначення дня створення УПА у складі «Добровольчого руху ОУН», «Чорного комітету», «Білого молоту», ГО «СМУГА», відзначили у русі.

У прес-службі руху додали, що «з поліції вже телефонували багато разів і просили цього не робити». Там зробили висновок, що «влада чіпляється за свої внутрішньоокупаційні символи».

Раніше голова Українського інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович заявив, що пам’ятник радянському воєначальнику Ватутіну в центрі Києва, який знаходиться безпосередньо на могилі, відповідно до законодавства, має там залишатися.

Микола Федорович Ватутін - російський та радянський воєначальник, генерал армії (1943), Герой Радянського Союзу (1965, посмертно). Один з 4-х командувачів фронтами, загиблих у роки Другої світової війни. Член Ревізійної Комісії КП(б) України в 1940—1944 р. Член РКП(б)—ВКП(б).

На початку 1920-их років брав участь у встановленні радянської окупації на території України. Після вступу у 1920 році добровольцем до лав Червоної Армії, у вересні 1920 року брав участь у боротьбі Червоної Армії проти Революційної повстанської армії України Нестора Махна в районі українських міст Луганська і Старобільська. В 1920-21 роках, будучи курсантом полтавської піхотної школи, брав участь у боях проти загонів українських повстанців на Полтавщині, зокрема брав активну участь у війні проти армії УНР та повстанців Холодного Яру. У 1930-1940-их роках, будучи генералом Червоної армії, брав участь у боротьбі Червоної армії проти Української повстанської армії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: