Напад на Гусовського: поліція відпрацьовує три версії

Напад на Гусовського: поліція відпрацьовує три версії
Депутата Київради Сергія Гусовського облили зеленкою
Фото: Національний корпус Київ

Пліція збирає докази, опитує свідків, щоб оголосити затриманим підозри

Слідство у справі про напад на депутата Київради Сергія Гусовського розглядає три версії вчинення злочину: громадську, депутатську та політичну. Про це під час засідання міської ради у четвер, 4 жовтня, повідомив начальник Головного управління Нацполіції у Києві Андрій Крищенко.

«Всі ці версії ретельно перевірятимуться. А діям тих осіб, які вчиняли правопорушення, буде надана належна правова оцінка», - заявив він.  

Крищенко також повідомив, що призначив службове розслідування за фактом неналежного реагування окремих поліцейських на події, що відбулися в приміщенні КМДА.

За його словами, правоохоронці напередодні отримали три заявки щодо проведення мітингів під будівлею Київської міської державної адміністрації. Відповідно до цього була виділена достатня кількість поліцейських для забезпечення правопорядку.

«Правопорушників затримали. Зараз поліція збирає докази, опитує свідків, для того, щоби оголосити правопорушникам підозри. Слідчі вилучають відеозаписи цього інциденту для об’єктивного розслідування події», - зазначив Крищенко.

Як повідомлялося, у Київській міській раді перед початком засідання невідомі облили зеленкою та закидали яйцями депутата Сергія Гусовського. У зв’язку з цим засідання перенесено на 14:00

Мер Києва Віталій Кличко звернувся до поліції із закликом негайно виявити усіх винних у сьогоднішніх безладах у Київраді та нападі на Гусовського.

Сьогодні на розгляд Київради виноситься проект рішення, що стосується розриву інвестиційного договору на будівництво торгового центру на Поштовій площі з ТОВ «Хенсфорд Україна». Документ підготували глава фракції ВО «Батьківщина» Володимир Бондаренко, голова фракції «Єдність» Олександр Омельченко та голова депутатської групи «Київська команда» Сергій Гусовський.

Прес-секретар Гусовського Володимир Анфімов не виключає, що напад пов'язаний із запланованим голосуванням за розірвання інвестиційного договору.

Поліція затримала 19 осіб, підозрюваних у причетності до нападу на депутата, відкрито два кримінальні провадження.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: