Поліція вже готується до акції «Безсмертного полку» на 9 травня

Поліція вже готується до акції «Безсмертного полку» на 9 травня

За словами Крищенка, комуністичну символіку і георгіївські стрічки поліцейські будуть вилучати

Столична поліція готується забезпечити безпеку під час проведення маршу «Безсмертного полку» 9 травня, хоча заявки ще не надходило.

Про це повідомив глава поліції Києва Андрій Крищенко в інтерв'ю 112.ua.

«На 9 травня у нас ще немає заявок, але ми очікуємо, що буде, як завжди, марш «Безсмертного полку» (рух за збереження особистої пам'яті про учасників Другої світової війни. Учасники руху щорічно 9 травня проходять колоною по вулицях міст з фотографіями своїх родичів - ветеранів, - Ред.). Також будуть проводитися офіційні заходи. Але традиційно ми підсилюємося», - сказав Крищенко.

Він зазначив, що правоохоронці вже зараз працюють з прихильниками і противниками проведення маршу «Безсмертного полку», щоб захід пройшов мирно.

«За кількістю поліцейських я ще не можу сказати, тому що ми ще не розуміємо, скільки людей та які саме організації будуть проводити марші. Але на сьогодні ми протистоянь не очікуємо», - заявив начальник столичної поліції.

За його словами, комуністичну символіку і георгіївські стрічки поліцейські будуть вилучати.

«Георгіївські стрічки і комуністична символіка однозначно не допускатимуться. З людьми, які її використовують, буде проводитися роз'яснювальна робота, хто не зрозуміє - будуть затримуватися і будемо складати відповідні матеріали», - підкреслив Крищенко.

Нагадаємо, у 2017 році в Києві на акції «Безсмертного полку», де періодично виникали перепалки, які переростали в сутички, було задіяно біля семи тисяч силовиків.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: