Задля безпеки дітей батьки учнів ліцею у Києві самі регулюють рух автівок

Задля безпеки дітей батьки учнів ліцею у Києві самі регулюють рух автівок
Батьки за власною ініціативою регулюють рух машин вранці
Фото: Ігор Ляшенко

Багато батьків намагаються підвезти дитину максимально близько до входу, наражаючи на небезпеку інших дітей-пішоходів

Другий день батьки учнів ліцею «Інтелект» і школи №334 у Дарницькому районі Києва за власною ініціативою регулюють рух машин вранці. Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook видавець Ігор Ляшенко.

«Як і раніше багато батьків і водії намагаються підвезти свою дитину максимально близько до входу. Як і раніше водії небезпечно маневрують на вузькому проїзді і наражають на небезпеку здоров'я та життя дітей-пішоходів. Але свідомість зростає. Багато водіїв усвідомлюють проблему і обіцяють надалі не заїжджати на доріжку, де йдуть діти, випускаючи свою дитину раніше», - написав він.

Ляшенко зазначив, що проблема, як вранці біля ліцею, існує ще біля 100 київських шкіл. На його думку, її повинна вирішити міська влада. Депутати вже пишуть звернення в інстанції, повідомив він.

При цьому Ляшенко має свій рецепт вирішення проблеми.

  1. З 8:00 до 8:30 фізично обмежити заїзд автомобілів на внутрішньоквартальну територію з боку вул. Ревуцького.
  2. Повісити два дорожніх знаки «Поворот заборонено» або «Напрямок руху по смугах» з інформаційною табличкою «8:00 – 8:30 по будніх днях» на вул. Ревуцького.
  3. Безпосередньо на місці заїзду з вул. Ревуцього організувати чергування громадського патруля з числа працівників школи чи батьків.
  4. Облаштувати широкий тротуар від вул. Ревуцького до школи, фізично відокремлений від проїжджої частини стовпчиками.

Ляшенко підкреслив, що практику фізичного обмеження руху машин в місцях, де діти масово йдуть до школи, треба запровадити по всіх школах Києва.

Нагадаємо, 3 вересня мер Києва Віталій Кличко відкрив нову, найсучаснішу школу в Україні - школу №334 в Дарницькому районі столиці. 

У 334-й школі зможуть навчатися близько 1,5 тисячі дітей. У будівлі буде розміщена початкова школа та ліцей «Інтелект». «Школа має все необхідне обладнання та техніку, аби діти навчалися комфортно та здобували освіту європейського рівня. Зокрема, робоче місце вчителя обладнане комп’ютером, окрім звичайної дошки, у класах є великі інтерактивні дисплеї для перегляду відеоматеріалів. Також є спеціальні кабінети для вивчення іноземних мов, танцювальна студія, студія музики та співу, 3 спортивні зали, медична частина, душові кімнати, кабінет психолога. Початкова школа має окремі ігрові класи та сучасні парти-трансформери. Школа - енергоефективна. Вона має автономне опалення, яке здійснюватиметься системою теплонасосів», - зазначив мер Києва.

Також у будівлі встановлена і система «розумний дім», яка передбачає автоматичне регулювання температури приміщень школи в залежності від того, чи перебувають в приміщенні люди та яка температура надворі. Будівля має додаткове утеплення та енергоефективне LED-освітлення.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: