Реконструкція транспортної розв’язки на Борщагівці вийшла на фінішну пряму (фото)

Реконструкція транспортної розв’язки на Борщагівці вийшла на фінішну пряму (фото)
На розв'язці здійснюють ремонт трьох шляхопроводів

За тиждень відкриється рух транспортною розв’язкою на Борщагівці

Рух транспорту розв'язкою на перетині проспекту Леся Курбаса та вулиць Гната Юри і Володимира Покотила відкриють вже за тиждень. А до Дня Незалежності оновлену розв'язку з повністю облаштованою прилеглою територією введуть в експлуатацію. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко під час перевірки робіт з капітального ремонту транспортної розв'язки на перетині Курбаса, Юри і Покотила.

За словами мера, це дуже важливий та складний об’єкт. Збудували його в 1972 році і з того часу жодного разу не ремонтували. Сьогодні на розв'язці здійснюють ремонт трьох шляхопроводів та чотирьох підземних пішохідних переходів. Зокрема, влаштовують нове асфальтне покриття загальною площею понад 8 тисяч квадратних метрів. Вже встановили нове LED освітлення на під’їздах до розв’язки в напрямку Кільцевої дороги. Виконано заміну 6 деформаційних швів, встановлять нову огорожу і нові світлофори. Як і на всіх об’єктах капітального ремонту - здійснять озеленення прилеглої території. 

«Транспортна розв’язка на перетині проспекту Леся Курбаса та вулиць Гната Юри і Володимира Покотила була збудована 46 років тому. До цього часу капітального ремонту тут не робили. Ми продовжуємо масштабний ремонт доріг у столиці. І одне з основних завдань – капітально відремонтувати великі транспортні розв’язки. Це і покращить трафік руху на основних магістралях, і розвантажить центральні вулиці», - відзначив мер.

На сьогоднішній день, окрім транспортної розв'язки на перетині проспекту Курбаса та вулиць Юри і Покотила, триває капітальний ремонт шляхопроводу на перетині проспекту Комарова та бульвару Вацлава Гавела, шляхопроводу на перетині вулиць Олени Теліги та Кирилівської. А також - на вулиці Алма-Атинській.

«Всі ці шляхопроводи не ремонтували понад 40, а деякі і 50 років. На Алма-Атинській, наприклад, не було капремонту з 1959 року, на перетині вул. Теліги та Кирилівської - з 1963 року, шляхопровід на перетині проспекту Комарова та бульвару Вацлава Гавела не оновлювали з 1976 року. Тепер ці споруди, завдяки капітальному ремонту, отримають «друге життя», - заявив Кличко.

Крім робіт з капітального ремонту, триває і поточний ремонт штучних споруд. Зокрема, сьогодні в роботі 4 пішохідних мости на перетині проспекту Перемоги та Кільцевої дороги (з боку автостанції «Дачна», кінотеатру «Екран», з боку Академмістечка та Петропавлівської Борщагівки).

Кличко нагадав, що на всі оновлені дороги підрядники дають гарантію 5 років. Якщо за цей час виявлять недоліки, підрядник зобов’язаний власним коштом відремонтувати ділянку. Починаючи з 2015 року підрядники витратили понад 35 мільйонів гривень на такі гарантійні ремонти.

Як повідомляв «Главком», реконструкція частини розв’язки на перетині просп. Леся Курбаса з вул. Гната Юри і вул. Володимира Покотила у Києві розпочалася минулого року на початку вересня.

Другий етап робіт розповся 15 березня 2018 року.

Читайте матеріали:

Блокада Борщагівки. Фоторепортаж з реконструкції однієї із найголовніших магістралей Києва

Масштабна реконструкція транспортної розв’язки. Фоторепортаж з Борщагівки

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: