Скандал навколо реконструкції Будинку вчителя: проект реставрації буде переглянуто

Скандал навколо реконструкції Будинку вчителя: проект реставрації буде переглянуто
У Будинку вчителя у лютому 2019 року має розпочатися реконструкція

Киян обурило рішення облаштувати у Будинку вчителя ресторан, а замість кабінету Михайла Грушевського зробити туалет

Створено робочу групу для уточнення проектних рішень реставрації Будинку вчителя та доопрацювання концепції розвитку Музею Української революції 1917-1921 років, який розміщується у будівлі. Таке рішення ухвалено за результатами виїзної наради за участю міністра культури України Євгена Нищука, а також заступників голови Київської міської державної адміністрації Вячеслава Непопа та Олександра Спасибка. Про це повідомляє прес-служба КМДА.

У робочу групу увійдуть представники Міністерства культури, КМДА, Інституту національної пам’яті, Музею Української революції 1917-1921 років, замовника реставрації – КП «Житлоінвестбуд-УКБ».

«Проект реставрації Будинку вчителя схвалений науково-методичною радою при Міністерстві культури, проведена державна експертиза проектно-кошторисної документації, – зазначив Непоп. – Усі питання, які можуть виникати до проекту з огляду на подальший розвиток Музею, будуть ретельно вивчені робочою групою та уточнені у проектних рішеннях».

Як повідомляв «Главком», на початку грудня перед Київським міським будинком учителя з’явився паркан з металевої сітки. У комунальному закладі у лютому 2019 року має розпочатися реконструкція. 

Під час прес-конференції у «Главкомі» директор Музею Української революції 1917-1921 рр. Олександр Кучерук повідомив, що під приводом «реконструкції» Будинку вчителя планується побудувати 4 ліфти, на даху будинку – ресторан, а меморіальні кабінети Грушевського та Винниченка перетворити на кімнати туалетів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: