Справа «Торнадо»: прокуратура відкрила провадження щодо посадовців Мін’юсту

Справа «Торнадо»: прокуратура відкрила провадження щодо посадовців Мін’юсту
Як стверджують у ГПУ, в серпні 2018 року в камерах «торнадівців» у Лук’янівському СІЗО знайшли заборонені предмети

Лисенко зазначив, що розслідування цього провадження взято на контроль ГПУ

Прокуратура Києва зареєструвала кримінальне провадження щодо неналежного виконання службових обов’язків посадовими особами Міністерства юстиції, повідомив речник Генпрокуратури Андрій Лисенко.

За його словами, провадження стосується дій, які призвели до «вчинення протиправних насильницьких дій колишніми бійцями батальйону МВС «Торнадо».

Як пояснює Лисенко, ГПУ провела нараду з представниками Адміністрації Державної кримінально-виконавчої служби, Центрального міжрегіонального управління юстиції, столичної прокуратури та Київського (Лук’янівського) слідчого ізолятора після позапланової перевірки в СІЗО.

«Вбивства, калічення в’язнів, їх вільне пересування по території установи, майже безперешкодне доставляння великої кількості спиртних напоїв, речей та предметів, які пристосовані для вчинення протиправних дій (димові патрони, дерев’яні бити, ножі, заточки тощо), інші надзвичайні події, порушення умов тримання та конституційних прав в’язнів, незаконна діяльність так званих кримінальних авторитетів значною мірою впливали на оперативну обстановку в СІЗО», – зазначив речник ГПУ.

Він додав, що учасники наради затвердили перелік спільних заходів для усунення передумов порушень в ізоляторі. Крім того, за словами Лисенка, Київська прокуратура отримала листа із зауваженнями щодо власного контролю за додержанням законодавства в Лук’янівському СІЗО.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: