Стало відомо, якими деревами можуть замінити каштани на Хрещатику

Стало відомо, якими деревами можуть замінити каштани на Хрещатику
Каштани на Хрещатику всохли

Кияни віддали голоси за платан, вишню пташину і гіркокаштан червоноколірний

Останніми роками каштани в столиці переживають складні часи: вони страждають від різних хвороб, рано осипаються і зовсім вмирають. Експерти в області ботаніки впевнені, що прийшов час замінити їх іншими деревами.

У місті почалася реалізація проекту «Обери дерево для Хрещатика».

На головній вулиці столиці знаходиться 232 лунки, в які будуть висаджені нові дерева. Про це повідомляє Інформатор, побувавши на засіданні круглого столу КМДА.

На ньому зібралися представники профільних комітетів адміністрації, директори комунальних підприємств, експерти в галузі ботаніки і громадські активісти. Серед дерев, які повинні висадити на Хрещатику, називають платан, вишню пташину і гіркокаштан червоноколірний. Саме за ці варіанти віддали голоси жителі Києва в онлайн-голосуванні.

12_40

За словами виконуючої обов'язки генерального директора КО «Київзеленбуд» Наталії Бєлоусової, каштани в центрі Києва врятувати вже неможливо. Проблема їх загибелі існує в багатьох великих містах.

Більшість учасників круглого столу виступали за висадку на Хрещатику платанів. Це дерево швидко приживається, за ним простіше доглядати, а зовнішній вигляд вулиці буде не гірше, ніж при каштанах. За платан виступав, в тому числі, директор управління екології та природних ресурсів КМДА Андрій Мальований. За його словами, вибір такого дерева зменшить ризики, що дерево може не прижитися, і полегшить роботу по догляду за ним комунальним службам.

А ось кандидат біологічних наук Тетяна Счепіцька впевнена, що люди не дарма проголосували за гіркокаштан червоноколірний: «Мені здається, багато жителів Києва не зможуть прийняти інше дерево на Хрещатику, крім каштана», - сказала вона.

Всі присутні зійшлися на думці, що варто знайти оптимальний варіант, який буде радувати жителів і гостей столиці, але при цьому добре приживеться і забезпечить киснем головну вулицю Києва. Обраний рід дерева висадять в 2019 році в рамках капітального ремонту Хрещатика.

Раніше повідомлялося, що на Хрещатику повністю всохли каштани вздовж проїжджої частини.

Останніми роками київським каштанам, які ростуть на Хрещатику, помітно недобре: щоліта на деревах рудіє листя, пізніше вони його скидають, а восени цвітуть повторно, що не дуже корисно. В результаті центральна вулиця з облисілими каштанами нагадує зону екологічного лиха, а не головну алею зеленого міста.

Питання заміни звичних кінських каштанів, які є символом Києва, порушували в столиці вже не раз.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: