З Хрещатика зникли нещодавно висаджені каштани

З Хрещатика зникли нещодавно висаджені каштани
Клумби на місці каштанів
Фото: О. Соколенко

Замість всохлих каштанів співробітники «Київзеленбуду» висадили квіткові клумби

На центральній вулиці Києва - Хрещатику - зникла частина всохлих каштанів. Замість них співробітники «Київзеленбуду» висадили квіткові клумби в районі київської мерії. Багатьох киян засмутив цей факт.

«Клумби виглядають як могилки на місці убитих каштанів. Замість того, щоб їх рятувати, дерева–символи Києва просто спиляли, висадивши ці жалюгідні клумби», – написала киянка Ольга Шинкарук.

У «Київзеленбуді» стверджують, що прибрали всохлі дерева на Хрещатику, щоб поліпшити естетичний вигляд вулиці.

«Ми вже не раз говорили, що через сильну загазованість повітря і солі каштани не приживаються уздовж доріг, і на Хрещатику в тому числі. Восени закінчиться конкурс на найкраще експериментальне дерево, яким згодом і буде засаджена територія уздовж Хрещатика. Влітку висаджувати нові дерева немає сенсу, вони просто всохнуть. Їх потрібно садити восени або навесні. Тому, щоб всохлі дерева не травмували психіку городян, ми висадили яскраві квіткові клумби в 15 лунках на Хрещатику», – пояснили «Сегодня»в «Київзеленбуді».

Раніше повідомлялося, що на Хрещатику повністю всохли каштани вздовж проїжджої частини.

Останніми роками київським каштанам, які ростуть на Хрещатику, помітно недобре: щоліта на деревах рудіє листя, пізніше вони його скидають, а восени цвітуть повторно, що не дуже корисно. В результаті центральна вулиця з облисілими каштанами нагадує зону екологічного лиха, а не головну алею зеленого міста.

Питання заміни звичних кінських каштанів, які є символом Києва, порушували в столиці вже не раз. Однак тепер кияни можуть взяти участь у виборі нового дерева і навіть подивитися, як воно виглядає на головній вулиці: в місті почалася реалізація проекту «Обери дерево для Хрещатика». В його рамках неподалік від КМДА висадили 10 саджанців.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: