Стоматологічні лікарні Києва об’єднають в одне комунальне підприємство

Стоматологічні лікарні Києва об’єднають в одне комунальне підприємство

Рішення підтримали 65 депутатів Київради

На пленарному засіданні Київської міської ради депутати прийняли рішення «Про створення комунального некомерційного підприємства «Київська стоматологія».

Рішення передбачає злиття стоматологічних закладів охорони здоров’я Києва та утворення на їх базі комунального підприємства «Київська стоматологія».

Про це інформує прес-служба Київради, повідомляє «Главком»

Наразі стан матеріально-технічного забезпечення стоматологічних лікарень столиці знаходиться в критичному стані.  Зокрема, критичною є зношеність стоматологічного обладнання в лікувальних закладах Києва, близько 70% обладнання підлягає заміні. Недостатнім також є оснащення таких лікарень діагностичним та фізіотерапевтичним обладнанням.

«На сьогодні ми можемо констатувати, що система надання стоматологічної допомоги є малоефективною, що знижує якість надання медичних послуг, а відтак і їхню доступність. Коштів вистачає лише на заробітну плату персоналу та на комунальні послуги закладів. Фінансування видатків на вироби медичного призначення, медичну техніку, стоматологічні матеріали та на лікарські засоби наразі відсутнє в достатньому обсязі. Лише 5% закладених коштів йдуть на медикаментозне забезпечення. В нинішніх умовах лікарні позбавлені ресурсів та фінансової самостійності для того, аби фінансово мотивувати працівників», - зазначила директор Департаменту охорони здоров’я виконавчого органу Київради (КМДА) Валентина Гінзбург.

Відповідне рішення допоможе оптимізувати існуючу мережу лікувально-профілактичних закладів Києва, покращити рівень надання медичних послуг та підвищити стоматологічне здоров’я киян, поліпшити матеріально-технічне забезпечення лікарень та їх персоналу.

Відповідно до документу, КП «Київська стоматологія» буде утворена на базі 14 діючих стоматологічних медичних закладів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: