Суд посилив запобіжний захід гендиректору «Укрвакцини»

Суд посилив запобіжний захід гендиректору «Укрвакцини»

Апеляційний суд Києва змінив підозрюваному запобіжний захід на цілодобовий домашній арешт із носінням електронного засобу контролю

Генеральному директору ДП «Укрвакцина» МОЗ України, який підозрюється у розтраті 1,5 млн гривень бюджетних коштів, змінено запобіжний захід. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Києва.

Нагадаємо, ухвалою слідчого судді Шевченківського райсуду м. Києва від 13.04.2018 посадовцю було обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту із забороною покидати своє помешкання в нічний час.

Прокурор із цим рішенням не погодився та оскаржив його в апеляційній інстанції, наполягаючи на посиленні запобіжного заходу.

Заслухавши доводи сторін, Апеляційний суд Києва підтримав позицію прокурора та змінив підозрюваному запобіжний захід на цілодобовий домашній арешт із носінням електронного засобу контролю.

Як повідомлялося, упродовж 2012-2013 років посадовець, перебуваючи на вказаній посаді, здійснив розтрату коштів державного підприємства на загальну суму понад півтора мільйони гривень, перерахувавши їх на рахунки двох приватних підприємств за нібито надання послуг із охоронного супроводу вантажів під час перевезення медпрепаратів на території України.

Водночас слідство з’ясувало, що приватні суб’єкти не мали необхідних матеріальних та трудових ресурсів для здійснення такої діяльності.

Генеральному директору ДП «Укрвакцина» повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 191 та ч. 1 ст. 366 КК України.

Крім того, за клопотанням столичної прокуратури його відсторонено від займаної посади.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: