Супрун закликає встановити антисептики у київському метро

Супрун закликає встановити антисептики у київському метро

На сайті Київської міської ради з'явилась петиція за встановлення антисептиків у метрополітені

Колишня очільниця Міністерства охорони здоров’я Уляна Супрун зареєструвала петицію із закликом встановити на станціях метро у Києві спиртовмісні антисептики для вільного використання через пандемію коронавірусу.

Звернення з’явилося на сайті Київської міської адміністрації.

У петиції вказано, що збудники небезпечних хвороб є всюди і вони легко можуть потрапити на руки або поверхні, до яких найбільше стосуються, а потім і в організм людини.

У зверненні зазначено, що одним з найбільш дієвих, простих та економічно доцільних способів запобігти їх поширенню є ретельне миття рук водою з милом.

Супрун підкреслила, що в просторі, де ймовірне велике скупчення людей, але використання мила і води неможливе, рішенням може бути установка диспенсерів з спиртовмісними антисептиками, якими зможе скористатися кожен. Таким громадським простором є київський метрополітен.

«Київ може перейняти ініціативу щодо встановлення антисептиків у метро. Київській міській державній адміністрації варто враховувати, що загроза поширення вірусів та інфекційних хвороб не зникне разом із завершенням карантину», — сказано в петиції.

При цьому Супрун повідомила в Facebook, що отримує безліч повідомлень від людей, що вони не можуть підписати цю петицію через складнощі з реєстрацією.

У зв’язку з ситуацією Супрун закликала столичну владу звернути увагу на проблему і вирішити її.

Зазначимо, що глава уряду Денис Шмигаль сьогодні заявив, що відкриття метрополітену в містах України не може відбутися до 22 травня. 

Як повідомлялося, в Україні продовжили карантин до 22 травня. У той же час Кабінет міністрів скасував низку обмежень, введених в Україні через епідемію коронавірусу.

Як повідомляв Шмигаль, метрополітен у містах України почне відкриватися на третьому етапі послаблення карантинних заходів, відкриття метрополітену передбачається в два етапи.

Заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко повідомляв, що метрополітен в Україні (Київ, Харків, Дніпро) відкриють останнім з усіх видів транспорту.

За даними джерел в Офісі президента, метро в Києві відкриють для пасажирів не раніше, ніж через три тижні.

 Читайте також: 


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: