Вихід із карантину: метро до 22 травня не відкриється

Вихід із карантину: метро до 22 травня не відкриється
Дата відновлення роботи метро поки що невідома

Влада побоюється, що ранній запуск транспорту спровокує поширення коронавірусу

Відкриття метрополітену в містах України не може відбутися до 22 травня. Про це повідомив прем’єрміністр України Денис Шмигаль на традиційній нараді з представниками Кабінету міністрів та головних державних відомств, відповідальних за заходи із запобігання поширенню Covid-19, що відбулася під головуванням президента.

Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.

Серед іншого, на нараді порушували питання запуску транспорту, зокрема метрополітену. Шмигаль зазначив, що ранній запуск громадського транспорту загрожує поширенням епідемії коронавірусу, ситуація з якою ще не стабілізувалася.

«Плановий помірний підхід до виходу з карантину – це правильно. Попри втому, не можна ставитися легковажно до епідемії. Сьогодні кількість заражених – понад півтисячі. Транспорт – це прямий спосіб поширення цієї небезпеки», – наголосив президент Володимир Зеленський.

Як повідомлялося, в Україні продовжили карантин до 22 травня. У той же час Кабінет міністрів скасував низку обмежень, введених в Україні через епідемію коронавірусу.

Як повідомляв Шмигаль, метрополітен у містах України почне відкриватися на третьому етапі послаблення карантинних заходів, відкриття метрополітену передбачається в два етапи.

Заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко повідомляв, що метрополітен в Україні (Київ, Харків, Дніпро) відкриють останнім з усіх видів транспорту.

За даними джерел в Офісі президента, метро в Києві відкриють для пасажирів не раніше, ніж через три тижні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: