У Києві росіянин здійснив серію нападів на аптеки і кредитні установи (фото, відео)

У Києві росіянин здійснив серію нападів на аптеки і кредитні установи (фото, відео)
Зловмисник розпилював в обличчя працівників сльозогінний газ, забирав виручку і тікав
Фото: Нацполіція

Столична поліція затримала зловмисника

Наприкінці березня до Дніпровського управління поліції надійшло повідомлення про розбійний напад на аптеку, що на вулиці Бажовій. Невідомий у масці зайшов до приміщення й розпилив в обличчя фармацевту сльозогінний газ, після чого заволодів виручкою з каси та втік.

Через деякий час поліції стало відомо, що за аналогічною схемою невідомий у масці та з газовим балончиком пограбував установи з видачі кредитних коштів на вулиці Андрія Малишка у Дарницькому районі, заволодівши майже 40 тисячами гривень виручки. Про це повідомляє пресслужба поліції Києва.

Правоохоронці допитали потерпілих та свідків подій, провели огляд місць злочинів, а також вивчили записи з камер відеоспостереження, які зафіксували дії правопорушника у момент нападів. Оперативні працівники встановили особу зловмисника та за силової підтримки працівників поліції особливого призначення №1 затримали його під час спроби пограбувати аптеку на вулиці Миропільській.

«Фігуранта затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Під час поверхневого огляду ми виявили та вилучили у нього близько однієї тисячі гривень, яку він встиг забрати із каси аптеки. Затриманий – громадянин Російської Федерації, 1985 року народження. Перед кожним злочином він приїздив із міста Чернігів, де останнім часом мешкав із родиною, орендував помешкання у місті Бровари та виїжджав на «полювання» до столиці», - розповів начальник Головного управління Нацполіції у Києві Андрій Крищенко.

Слідчі розпочали досудове розслідування кримінальних проваджень за ч. 3 ст. 187 (Розбій), за ч. 3 ст. 15 та за ч. 3 ст. 186 (Грабіж) Кримінального кодексу України. Перевіряється причетність затриманого до скоєння аналогічних злочинів на території столиці.

За ці дії йому загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: