Відвідати ЧАЕС стало набагато простіше

Відвідати ЧАЕС стало набагато простіше
Сховище відпрацьованого ядерного палива

Для відвідування станції необхідно заповнити онлайн-заявку на сайті станції

У Державному спеціалізованому підприємстві «Чорнобильська АЕС» повідомили про відкриття програм ознайомчих візитів на станцію для всіх охочих.

«Кожен охочий тепер зможе побачити, як сьогодні працює ЧАЕС, відбувається процес зняття з експлуатації та перетворення об'єкта «Укриття» на екологічно безпечну систему. Основна увага приділятиметься заходам безпеки для відвідувачів, які будуть забезпечені всіма необхідними засобами індивідуального захисту та проходитимуть обов'язковий дозиметричний контроль», - повідомляється на офіційному сайті електростанції.

Програма відвідування, маршрут «Базовий», передбачає поїздку електричкою з м. Славутича Київської області через контрольно-пропускний пункт «Семиходи», відвідування захисних споруд, щитів управління, об'єкта «Укриття» та нового безпечного конфайнменту, меморіалу ліквідаторам аварії на станції, обвідного каналу з сомами, обід в їдальні для працівників станції.

У вартість відвідування входять інструктаж, супровід, послуги перекладача, засоби індивідуального захисту. Страхування відвідувачі здійснюють самостійно. Тривалість поїздки становить один день.

Для відвідування станції необхідно заповнити онлайн-заявку на сайті станції.

«Треба пам'ятати, що Чорнобильська АЕС надалі залишається ядерним об'єктом, і ми, як і раніше, суворо дотримуємося всіх вимог безпеки для таких підприємств. Проте ми намагаємося бути максимально відкритими і прозорими, намагаємося мінімізувати кількість бар'єрів для відвідувачів, позбавити їх складної схеми погодження візиту. Переконаний, що такі зміни стануть додатковими кроками до позитивних перетворень у країні», - зазначив генеральний директор ЧАЕС Ігор Грамоткін.

Як повідомлялося, на початку квітня на контрольно-пропускному пункті «Дитятки» працівники відділу поліції зони ЧАЕС затримали двох сталкерів, які незаконно проникли на територію зони відчуження з метою екстремального туризму. Затримані - 18-річні жителі Києва та Борисполя.

У березні працівники поліції зони ЧАЕС в місті Чорнобиль затримали 29-річного жителя Дніпропетровщини разом із 35-річною громадянкою Німеччини.

У грудні 2017 року було презентовано першу українську туристичну карту Чорнобильської зони.

Читайте також матеріал «Главкома» Як Чорнобиль перетворюється в заповідник. Репортаж із «зони сутінок»


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: