Візове агентство у Києві займалося підробленням документів

Візове агентство у Києві займалося підробленням документів
Обшук у візовому агентстві
Фото: Департамент боротьби зі злочинами, пов'язаними з торгівлею людьми

В агентстві налагодили підробку паспортів громадян України для виїзду за кордон шляхом проставлення фіктивних штампів про перетин кордону держав ЄС, здійснювали виготовлення інших підроблених документів

Поліцейськими Департаменту боротьби зі злочинами, пов'язаними з торгівлею людьми, в ході перевірки звернення Посольства США в Україні установлено злочинну схему, організовану мешканцями Києва, з виготовлення підроблених довідок з місця роботи, довідок про доходи та інших документів, які подавалися до посольств різних країн з метою отримання позитивного рішення щодо видачі візи. Про це повідомляє прес-служба Департаменту.

В рамках кримінального провадження відкритого за ознаками статті 358 КК України, установлено групу осіб, які працювали у візовому агентстві, розташованому у Києві, які налагодили підробку паспортів громадян України для виїзду за кордон, шляхом проставлення фіктивних штампів про перетин кордону держав Європейського союзу, здійснювали виготовлення інших підроблених документів.

Проведеним обшуком в офісі агентства вилучено бланки підроблених довідок про доходи, про наявність банківського рахунку з мокрими печатками, печатки юридичних установ в електронному вигляді, близько 250 анкет які подавалися до посольств різних країн (США, Велика Британія, Канада). Також було вилучено комп'ютерну техніку, яка використовувалася у злочинній діяльності, мобільні телефони з клієнтською базою.

Тривають подальші слідчі заходи.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: