З початку року у Києві зареєстровано більш як півтисячі випадків кору

З початку року у Києві зареєстровано більш як півтисячі випадків кору
6 вихованців дитсадка в Солом'янському районі захворіли на кір

У січні на кір захворіло 282 дитини

З початку 2019 року в Києві зареєстрували вже 9 спалахів кору. Серед постраждалих вихованці дитсадка, студенти та працівники медичного закладу.

Про це в коментарі 44.ua повідомив в.о. директора Київського лабораторного центру Міністерства охорони здоров'я Сергій Чумак.

«У січні 2019 року, за попередніми діагнозами, зареєстровано 592 випадки кору, в тому числі серед дітей - 282. Найбільше випадків зареєстрували в Голосіївському і Дарницькому районах. Найменша кількість хворих в Подільському районі», - розповів він.

За словами Чумака, у січні зареєстрували відразу 9 спалахів кору (спалах кору визначається при трьох і більше випадках, пов'язаних між собою. - Ред.). У шести випадках - це домашні осередки. Крім того, відразу 7 постраждалих зафіксували серед медпрацівників клінічної лікарні швидкої медичної допомоги в Деснянському районі, ще 6 вихованців дитсадка в Солом'янському районі та 9 випадків серед студентів гуртожитку «Київської духовної академії і семінарії».

Також повідомляється, що в 2018 році у столиці зареєстрували понад 3 тис. випадків кору. Серед постраждалих - 1,2 тис. дітей.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: