У Новій Зеландії з'являться 1,5 тис водневих важких вантажівок

У Новій Зеландії з'являться 1,5 тис водневих важких вантажівок

Важкий вантажний автомобіль виробництва Hyzon Motors

 

Фото: hyzonmotors.com

Перші поставки вантажівок почнуться в 2021 році

Американська компанія Hyzon Motors, яка виробляє автомобілі на водневих паливних елементах, і новозеландська енергетична компанія Hiringa Energy (вона, зокрема, виробляє екологічно чистий водень), підписали угоду на поставку важких вантажних автомобілів в Нову Зеландію, - повідомляє Rnz.co.nz

Перші водневі вантажівки Hyzon будуть відправлені в Нову Зеландію вже на початку наступного року. До 2026 року, згідно з угодою, в країну буде поставлено 1500 важких вантажних автомобілів на водневих паливних елементах. 

Вантажівки з правим кермом будуть поставлятися в різних конфігураціях, з повною загальною масою понад 50 тонн. Максимальна дальність руху на одній водневої заправці - 500 км. 

«Це дуже важливий етап для нас, дана подія - результат більш ніж трирічного детального планування і аналізу, проведеного спільно з урядом Нової Зеландії і Hyzon Motors», - сказав в ході підписання угоди технічний директор Hiringa Energy Ден Кан. 

«Ми раді працювати з Hiringa над прискоренням декарбонізації комерційного транспорту в Новій Зеландії, країни, відомої у всьому світі своєю практично недоторканою природою», - сказав у свою чергу співзасновник Hyzon Motors Крейг Найт.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: