Здійснено перший в світі рейс комерційного водневого літака

Здійснено перший в світі рейс комерційного водневого літака

Водневий літак Piper під час випробувань

 

Фото: h2-view

Фінальний етап випробувань - політ дальністю 250 миль

Британська авіаційна компанія ZeroAvia, яка спеціально створена для розробки літаків на водневих паливних елементах, офіційно повідомила про перший політ свого шестимісного водневого літака Piper: він зробив рулювання, зліт, зробив кілька кіл в околицях науково-дослідного центру компанії і успішно приземлився. 

Тепер воднево-електричний літак ZeroAvia чекає заключний етап випробувань - 250-мильний політ з аеродрому на Оркнейських островах, він повинен відбутися до кінця 2020 року. Демонстраційна дальність польоту приблизно дорівнює такими маршрутами, як Лондон - Единбург або Лос-Анджелес - Сан-Франциско. 

«Хоча деякі експериментальні літаки вже літали з використанням водневих паливних елементів в якості джерела енергії, але ми розробили комерційний літак з дійсно нульовим рівнем викидів», - сказав генеральний директор ZeroAvia Вал Міфтахов. 

Проведений політ шестимісного літака Piper - важлива віха в державній програмі Великобританії HyFlyer, в рамках якої ведуться дослідження і розробки, спрямовані на декарбонізацію пасажирських літаків середньої дальності.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: