75 миротворців повернулися в Україну з Конго

75 миротворців повернулися в Україну з Конго
Українські миротворці

Літак з українськими миротворцями прибув до Міжнародного аеропорту «Львів»

До України повернувся літак із 75 українськими військовослужбовцями зі складу 18 окремого вертолітного загону Місії ООН зі стабілізації в ДР Конго. Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

Так, літак з українськими миротворцями прибув до Міжнародного аеропорту «Львів» ім. Данила Галицького вчора, 21 березня.

«Гідна і сумлінна служба наших військовослужбовців — це підтримання іміджу нашої держави на міжнародній арені. Це утвердження України, як держави, що прагне і бореться за мир у всьому світі. Крім того, це демонстрація на світовій арені професіоналізму українських військовослужбовців в якості миротворців», - зазначив заступник командувача Сухопутних військ Збройних Сил України з морально-психологічного забезпечення генерал-майор Олександр Голоднюк.

Раніше верховна представниця ЄС із питань зовнішньої політики і політики безпеки Федеріка Могеріні заявила, що Євросоюз підтримає введення миротворчої місії ООН на Донбас.

Курт Волкер заявив, що Росія вже не виключає можливість розгортання миротворчої місії ООН по всій території на Донбасі, включаючи російсько-український кордон. 

До слова, після прийняття політичного рішення про миротворчу місію ООН на Сході України її розгортання займе щонайменше 6-10 місяців.

Нагадаємо, Україна не вестиме діалогу з представниками угруповань «ДНР» та «ЛНР» щодо розгортання миротворчої місії ООН в окремих районах Донецької і Луганської областей.

Читайте також матеріали: 

Чого досяг Волкер на переговорах із Сурковим? Думки експертів

Миротворці на Донбасі: місія здійсненна?

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: