Клімкін розповів, скільки часу треба на розгортання миротворчої місії на Донбасі

Клімкін розповів, скільки часу треба на розгортання миротворчої місії на Донбасі
Миротворці ООН

За словами міністра, процес повинен розгортання миротворчої місії відбуватися у кілька стадій

Після прийняття політичного рішення про миротворчу місію ООН на Сході України її розгортання займе щонайменше 6-10 місяців.

Про це в ефірі програми «Свобода слова» заявив глава МЗС України Павло Клімкін.

«Якщо буде прийнято політичне рішення, то, як правило, в ООН на розгортання місії, а це досить масштабна місія, буде потрібно 6-9-10 місяців як мінімум, не виключено, що навіть більше», - сказав Клімкін.

За його словами, цей процес повинен відбуватися у кілька стадій.

«Важливо, щоб це відбувалося так, щоб Росія не могла це заморозити на якомусь етапі і використати це для тиску на нас, і на Захід. Це має бути не географічна логіка - з лінії дотику і далі, а функціональна. Спочатку жорстка безпека, потім вся безпека, а потім тільки підготовка до наступних виборів і якийсь політичний компонент», - заявив глава МЗС.

Міністр додав, що старт миротворчої місії на Донбасі має розпочатися лише після виходу російських військ з тимчасово окупованих територій на Сході України.

«Будь-які інші опції - це замороження. А замороження - це ситуація, яка вибухне в кожну секунду, і Росія безумовно використає це», - зазначив Клімкін.

Як повідомлялося, 19 лютого Білорусь заявила про готовність ввести своїх миротворців на Донбас.

Натомість у МЗС України відповіли, що Білорусь не може брати участь у миротворчій місії ООН на Донбасі.

Нещодавно президент Фінляндії заявив про готовність відправити миротворців на Донбас.

Нагадаємо, Україна не вестиме діалогу з представниками угруповань «ДНР» та «ЛНР» щодо розгортання миротворчої місії ООН в окремих районах Донецької і Луганської областей.

Раніше президент України Петро Порошенко підтвердив, що нещодавно мав телефонну розмову з президентом РФ Володимиром Путіним, у ході якої йшлося здебільшого про обмін заручниками та розгортання миротворчої місії ООН на Донбасі.

Читайте також: Миротворці на Донбасі: місія здійсненна?

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: