Адвокат запропонував Антикорупціному бюро зв'язатися з Онищенком по скайпу

Адвокат запропонував Антикорупціному бюро зв'язатися з Онищенком по скайпу

Олександр Онищенко направив детективам НАБУ заяву з пропозицією «творчого співробітництва»

Адвокат народного депутата Олександра Онищенко Ігор Петруненко повідомив, що Онищенко готовий поспілкуватися з детективами НАБУ з Лондона. Для цього можна використовувати скайп або інші засоби зв'язку, заявив адвокат.

Петруненко повідомив, що передав детективам НАБУ заяву Онищенка, яке містить «запрошення до співпраці» в рамках кримінального провадження. На даний момент народний депутат знаходиться в Лондоні.

«Враховуючи те, що він не впевнений у реалізації своїх конституційних прав в Україні в рамках розслідування, він запрошує детективів НАБУ до творчої співпраці, шляхом спілкування з ним під час перебування в Лондоні. Він виходить з Європейської конвенції 1959 року про надання юридичної допомоги. Думаю, детективи зважать його пропозицію і якщо вони захочуть конструктивно вирішити справу, то вони будуть мати контакти з Онищенко, і його участь прояснить ситуацію по цій справі. Це може бути скайп або інші засоби, їх можна знайти, якщо є бажання почути опонента», - заявив адвокат.

Як повідомлялося, Народний депутат Олександр Онищенко, викликаний на допит у вівторок, 2 серпня в НАБУ, не з'явився, наступний допит за повісткою попередньо може відбутися вже на поточному тижні.

Нагадаємо, 27 липня генпрокурор України Юрій Луценко підписав повідомлення про підозру народному депутату Олександру Онищенку. Дане повідомлення передали захисту і родичам Онищенко 28 липня. Причому сам підозрюваний нещодавно заявляв, що він зайнятий Олімпіадою і не має наміру реагувати на дії НАБУ.

У п'ятницю, 29 липня, Онищенко заявив, що знаходиться у Великобританії і вже подав прохання про надання йому політичного притулку.

На початку липня Верховна Рада зняла недоторканність з Онищенка, а також дала дозвіл на його арешт. Його підозрюють у незаконному привласненні коштів шляхом створення «газової схеми». За попередніми даними, в результаті викритої схеми державі було завдано збитків на суму 3 млрд грн, з яких 1,6 млрд - це кошти, отримані від перепродажу газу посередниками і виведені через фіктивні підприємства, 1,3 млрд - це неоплачена сума ренти за користування надрами.


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: