Аксьонов, який здав Крим Росії, готовий дати пояснення українському суду

Аксьонов, який здав Крим Росії, готовий дати пояснення українському суду
Сергій Аксьонов

Україна звинувачує так званого главу окупованого Криму у державній зраді

Призначений Кремлем глава окупованого Криму Сергій Аксьонов готовий в режимі відеоконференцзв'язку дати українському суду пояснення у кримінальній справі про державну зраду, в якій його звинувачують в Україні. Про це він заявив у вівторок журналістам у Сімферополі.

У державній зраді, крім Аксьонова, звинувачують «спікера» кримського парламенту Володимира Константінова, а також екс-прокурора окупованого Криму, депутата Держдуми Наталію Поклонську. Раніше їх адвокат Максим Могильницький заявляв, що всі три фігуранти справи готові брати участь в кримінальному процесі та давати свідчення.

«При необхідності можна дати пояснення (українському суду) в режимі відеоконференцзв'язку... з майданчиків, наприклад, Генпрокуратури Російської Федерації, перебуваючи конкретно на території РФ», - сказав Аксьонов.

Він пояснив, що, кажучи про бажання дати свідчення у цій справі, хоче продемонструвати Україні, що кримчан не можна судити за їх «законний вибір на користь возз'єднання з Росією».

Аксьонов додав, що вважає звинувачення в державній зраді «смішними». «Ту маячню, яку там пред'являють мені і моїм колегам, навіть читати смішно. Я абсолютно не звертаю на це увагу», - зазначив він.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: