Антикорупційний комітет оголосив конкурс на аудитора НАБУ від Ради

Антикорупційний комітет оголосив конкурс на аудитора НАБУ від Ради
Глава антикорупційного комітету Верховної Ради Єгор Соболєв

Заявки від конкурсантів на посаду аудитора НАБУ прийматимуться до 3 травня

Комітет Верховної Ради з питань протидії та запобігання корупції оголосив конкурс на посаду аудитора НАБУ від парламенту. Відповідне рішення було ухвалене на сьогоднішньому засіданні.

«Я пропоную підтримати проект рішення про оголошення конкурсу», – сказав нардеп Єгор Соболєв.

За його словами, заявки від конкурсантів на посаду аудитора НАБУ прийматимуться протягом місяця, до 3 травня, а рішення буде оприлюднено на сайті комітету, в «Голосі України». Також про рішення комітету буде повідомлено міжнародним організаціям, які допомагають Україні боротися з корупцією.

«Станом на зараз відповідь надала пані Марта Борщ… що вона буде рада взяти участь у такому конкурсі і бажає всього найкращого всій країні», – сказав Соболєв, повідомивши, що звернувся з офіційним листом до Марти Борщ, Джовані Кеслера і Карлоса Кастресани, чи готові вони брати участь у конкурсі на посаду аудитора НАБУ від парламенту.

За його словами, Джовані Кеслер не дав офіційної відповіді і був здивований зверненням комітету, оскільки раніше був кандидатом від уряду.

«Карлос Кастресана не дав відповіді поки що жодної», – зазначив Соболєв.

Нагадаємо, 21 березня, вкотре провалилось призначення аудитора Національного антикорупційного бюро за квотою Верховної Ради. У рейтинговому голосуванні кандидатуру Роберта Сторча підтримало 178 депутатів, а Найджела Брауна, який нібито є ставлеником Банкової і вже встиг відкрито покритикувати роботу НАБУ, – 202.

Більше про вибори аудитора НАБУ читайте у статті: «Пристрасті за аудитором. Хто закладає міну під НАБУ»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: