«Антонов» завдяки співпраці з Boeing планує випустити вісім літаків на рік

«Антонов» завдяки співпраці з Boeing планує випустити вісім літаків на рік
Літак держконцерну «Антонов»

«Антонов» має намір випустити вісім літаків на рік, а вже до кінця поточного року - побудувати перші два або три літаки

Українське державне підприємство «Антонов» має намір співпрацювати з донькою Boeing, компанією Aviall, і завдяки цьому остаточно вирішити питання залежності від Росії.

Про це повідомляє Reuters, посилаючись на дані голови «Антонова» Олександра Донця.

Так, «Антонов» планує відновити серійне виробництво до кінця наступного року завдяки угоді з Boeing, зокрема, співпраці з Aviall. Мають намір випустити вісім літаків на рік, а вже до кінця поточного року - побудувати перші два або три літаки. Проте зазначають, що Олександр Донець нічого не сказав про майбутніх клієнтів.

Разом з тим, він анонсував створення спільного складу.

«(Угода з) Aviall дала нам дві переваги. Ми створюємо спільний склад, розташований на території України у місті Гостомель. Цей склад буде займатися продуктами, матеріалами, металами, неметалами - всіма компонентами, які ми не можемо отримати від нашого колишнього партнера - Російської Федерації», - зазначив Донець.

За його словами, такий склад може коштувати десятки мільйонів доларів для підприємства Aviall.

Очікується, що Aviall буде підтримувати виробничу програму для будівництва літаків АН і отримає виняткові права на обслуговування літаків.

Як повідомляв «Главком», 18 липня український держконцерн «Антонов» і підрозділ компанії Boeing - компанія Aviall, підписали договір про умови щодо взаємодії у виробництві літаків АН.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: