Арешт Улюкаєва. Російський опозиціонер каже, що Путін втратив монополію на владу

Арешт Улюкаєва. Російський опозиціонер каже, що Путін втратив монополію на владу
Володимир Путін

Відтепер ніхто з головних чиновників Путіна не може відчувати себе в безпеці, - Боровий

Глава компанії «Роснефть» Ігор Сечин стає новим центром влади на противагу президенту РФ, продемонструвавши Володимиру Путіну, що в змозі самостійно ініціювати і профорсіровать арешт фігури, що відноситься до найближчого оточення російського лідера. Таку думку висловив глава опозиційної політичної партії «Західний вибір» Костянтин Боровий, пише Newsader.

Опозиціонер вважає, що настільки відкрита і агресивна атака проти глави Мінекономрозвитку Олексія Улюкаєва, який був затриманий за передбачувану хабар в $2 млн - це замах Сечина на владну монополію Путіна. Боровий впевнений, що нафтовий магнат змусив виступити Путіна на його стороні, що укупі з самим фактом застосування кримінальних заходів проти Улюкаєва виглядає як абсолютно безпрецедентний казус.

«Сечин порушив баланс еліт, - висловив позицію Боровий. - Протягом року спостереження за Улюкаєвим слідство не знайшло нічого, крім закидів про хабар в розмірі $2 млн. Йдеться, по суті, про звичайну зарплату найближчого соратника Путіна. Це означає, що Сєчіну вдалося використати контакти зі Слідчим комітетом, прокуратурою і прем'єр-міністром Дмитром Медведєвим. Тим самим він продемонстрував силу. Тепер виникла абсолютно нова ситуація: Сечін став небезпечним для Путіна, тому що він фактично створив новий центр влади - не тільки гігантські фінансові, а й величезні адміністративні ресурси», - припустив опозиціонер.

Боровий вважає, що відтепер ніхто з головних чиновників Путіна не може відчувати себе в безпеці. «Всі розуміють, що кожен з них може бути підданий репресіям, ставши розмінною монетою в цій конкуренції між двома вежами трону. Ця проблема стосується не тільки Улюкаєва і подібних йому, а й, перш за все, самого Путіна», - заявив політик, додавши, що «тепер йому щось доведеться робити з цим».

Боровий бачить дві альтернативи: «Або Путін погоджується визнати, що втратив монополію на владу, або повинен почати боротьбу проти Сечина».

Нагадаємо, Слідчий комітет Росії офіційно висунув звинувачення в одержанні хабара главі мінекономрозвитку РФ Олексію Улюкаєву.

Старший співробітник вашингтонської Атлантичної ради Андерс Аслунд назвав арешт міністра економічного розвитку РФ Олексія Улюкаєва одіозним поворотом, який можна порівняти з убивством Нємцова.

Як відомо, співробітники ФСБ затримали Улюкаєва в ніч на вівторок, 15 листопада, «на гарячому» – під час отримання хабара.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: