Арсеній Яценюк: Україні потрібна дуже чітка перспектива від ЄС і НАТО

Арсеній Яценюк: Україні потрібна дуже чітка перспектива від ЄС і НАТО
Арсеній Яценюк

НАТО каже про те, що двері для України відкриті. Я хочу зрозуміти: це так чи ні – лідер «Народного фронту»

«Відсутність дій провокує тоталітарні і диктаторські режими до переходу десятків червоних ліній. Захист країн-членів НАТО, і України в майбутньому, - це не тільки прописана на папері стаття 5 Вашингтонського договору, а це реалізація цієї статті: у тому випадку, якщо хтось напав на одну з країн-членів Альянсу, це означає напад на всіх», - наголосив лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк,  відкриваючи 11-й Київський безпековий форум у четвер, 12 квітня.

Європейський cоюз, зазначив Арсеній Яценюк, поділяє прагнення України щодо членства в Європейському Союзі: «НАТО каже про те, що двері для України відкриті. Я хочу зрозуміти: це так чи ні. Думаю, що відповідь для наших європейських партнерів повинна бути тільки одна: «Так, ми хочемо мати сильну об'єднану Європу, де Україна є членом». Відповідь наших союзників по НАТО повинна бути: «Так, Україна буде членом НАТО, тому що ми як НАТО хочемо бути сильніші, а Україна сильна».

Лідер «Народного фронту» наголосив, що Європейський cоюз, його цілісність і європейська демократія знаходяться під загрозою: «Дуже багато світових тенденцій, які тягнуть до дезінтеграції ЄС. Європейський cоюз є досягненням цивілізації, взірцем свободи. Це те, куди тягнеться українська нація. І тому ми просимо наших європейських партнерів дуже чіткої перспективи для України».

Щорічний міжнародний захід «Київський Безпековий Форум», започаткований Фондом Арсенія Яценюка «Відкрий Україну» у 2007 році, є платформою для дебатів із найактуальніших питань безпеки в Європі та Чорноморському регіоні.

Тема цьогорічного Форуму, що проходить в Києві 12-13 квітня – «План Регенерації для безпечного майбутнього». Понад 400 міжнародних і українських лідерів, представників політичних, ділових та громадських кіл із понад 20 країн світу обговорять глобальні безпекові тенденції та виклики в сучасних міжнародних відносинах та важливість України для регіональної та європейської безпеки та демократії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: