У Яценюка вступ до ЄС і НАТО вважають стратегічними пріоритетами України

У Яценюка вступ до ЄС і НАТО вважають стратегічними пріоритетами України
Максим Бурбак

«З Україною НАТО однозначно стане сильнішим»

Фракція «Народний фронт» вважає очікуваним та правильним рішенням НАТО визнання за  Україною статусу країни–аспіранта Північноатлантичного альянсу. Про це заявив керівник політсили Максим Бурбак на Погоджувальній раді.

«Це очікуване і правильне рішення. «Народний фронт» послідовно визначає вступ до НАТО як стратегічний пріоритет України. Наші союзники у Північноатлантичному альянсі повинні усвідомлювати, що членство України в НАТО – це не так питання безпеки України, як запорука безпеки і миру в Європі та у світі загалом», - наголосив він.

«Для приєднання України до НАТО потрібна політична воля Альянсу. Так само має бути розуміння того, що з Україною НАТО однозначно стане сильнішим», - додав Бурбак.

Керівник фракції також наголосив, що Україні для повного членства необхідно завершити чимало реформ.

«На шляху до НАТО нас також чекає немало роботи. Нам необхідно завершити антикорупційну реформу і створити незалежний антикорупційний суд. Нас чекає реформа сектору оборони і ВПК, ухвалення закону про нацбезпеку, який, окрім реформи системи управління оборонного сектору, передбачає, що вступ до ЄС і НАТО є нашими стратегічними пріоритетами», - наголосив він.

«Треба визнати, що завдяки політичній волі і рішучості дій уряду та коаліції одразу після Революції гідності ми неймовірно просунулися у напрямку до набуття членства в НАТО. «Народний фронт» і надалі робитиме усе необхідне, аби Україна найближчим часом стала членом НАТО. Це абсолютно можливо, і ми докладемо для цього усіх своїх зусиль», - підкреслив Бурбак.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: