Артеменко відреагував на інформацію про позбавлення його громадянства України

Артеменко відреагував на інформацію про позбавлення його громадянства України
Андрій Артеменко

Артеменко збирається оскаржити указ президента, якщо інформація підтвердиться

Народний депутат Андрій Артеменко назвав необґрунтованим можливе позбавлення його громадянства України і буде його оскаржувати у разі підтвердження інформації. Для офіційного підтвердження політик подав офіційний запит до Адміністрації президента. Про це Артеменко заявив у коментарі телеканалу «112 Україна».

«Головне питання - підписав президент цей указ чи ні, порушена Конституція України чи ні. Оскільки в Конституції України прописано, що громадянин може припинити громадянство України тільки за власним бажанням. Мені нічого не відомо про цей указ, і для з'ясування цього інформаційного витоку, тому що розуміємо, що інформація пішла від Олега Ляшка, я подав офіційний депутатський запит до Адміністрації президента, щоб зрозуміти офіційну позицію президента. Якщо так - буде відповідна реакція. Якщо ні, такого політика, як Олег Ляшко, треба судити», - заявив Артеменко.

За словами Артеменка, він збирається оскаржити указ, якщо інформація підтвердиться.

«Якщо президент Порошенко це зробив, буде відповідна реакція. Звичайно, моє звернення і реакція моїх адвокатів - ми будемо оскаржувати це питання. Однак я фактично переконаний, що ні», - додав Артеменко.

Артеменко заявив, що можливе рішення про позбавлення громадянства України за нібито наявності іншого громадянства - Канади, є необґрунтованим. За його словами, він анулював канадський паспорт ще в 2014 році.

«Ще в 2014 році, коли я дізнався, що буду зареєстрований кандидатом у народні депутати від «Радикальної партії», я офіційно звернувся до відповідних установ та анулював свій паспорт і подав заяву про припинення громадянства», - сказав нардеп.

Також він уточнив, що перебуває наразі у Вашингтоні, а не у Відні, як раніше повідомляли ЗМІ.

«Я наразі перебуваю не у Відні, а у Вашингтоні, буду представляти нашу ініціативу, якою ми займаємося останнім часом - з пошуку нових можливостей чи продовження мінського процесу або пошуку інших майданчиків з пошуку консенсусу фактично українсько-російської війни. Упродовж наступних днів Адміністрація нового президента США дасть відповідь, яке бачення вона має щодо України», - заявив Артеменко.

Нагадаємо, раніше голова фракції «Радикальної партії» Олег Ляшко заявив, що президент Петро Порошенко підписав указ про припинення громадянства України народного депутата Андрія Артеменка.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: