Австрія хоче видавати паспорти німецькомовним італійцям, через що обурився Рим

Австрія хоче видавати паспорти німецькомовним італійцям, через що обурився Рим
Австрійський паспорт 

В Італії обурилися ідеєю австрійців та назвали її «етнічним націоналізмом»

Австрійський уряд пропонує видавати паспорти німецькомовним жителям автономної північної італійської провінції Південний Тироль.

Про це повідомляє AFP.

В Італії обурилися такою ідеєю австрійців. Так, офіційний представник МЗС Італії Бенедетто Делла Ведова заявив, що така пропозиція має рішучий характер «етнічного націоналізму».

Італійський президент Європарламенту Антоніо Таяні назвав пропозицію «хибним рухом» Відня та заявив, що «сезон націоналізму в Європі закінчився».

Ідея австрійського уряду також роздратувала сусіда Південного Тиролю - німецькомовну провінцію Трентіно, що також має автономний статус, проте не дочекалася такої пропозиції від Відня.

Губернатор Південного Тиролю Арно Компатшер заявив, що «націоналістична політика» йде в розріз із статусом «об'єднаних європейців».

«Ми продовжуватимемо відігравати свою роль, як міст, посередник», - сказав Компатшер.

Гірський район Південний Тироль, відомий також під італійською назвою Альто-Адідже, колись був частиною Австро-Угорської імперії до анексії Італією після Першої світової війни. Під час перепису 2011 року близько 70% місцевих жителів заявили, що вони є носіями німецької мови.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: