Курц очолив уряд Австрії

Курц очолив уряд Австрії
Новий очільник уряду Австрії Себастіан Курц

31-річний австрійський політик став наймолодшим головою уряду в Європі

Лідер консервативної Австрійської народної партії Себастіан Курц у понеділок, 18 грудня, склав присягу канцлера Австрії. Таким чином, 31-річний австрійський політик став наймолодшим головою уряду в Європі.

Віце-канцлером в новому уряді призначений Гайнц-Крістіан Штрахе, лідер правопопулістської Австрійської партії свободи, яка разом з консерваторами увійшла до правлячої коаліції Австрії.

Крім того, посади міністрів внутрішніх справ, зовнішніх справ та оборони також отримали представники АПС.

Президент країни Александер Ван дер Беллен, приводячи до присяги нового канцлера, закликав майбутній уряд країни здійснювати відповідальну політику, зокрема, й щодо представників меншин в країні. «Робота з найвразливішими показує, чого варті насправді наші цінності», - зазначив він.

Тим часом в центрі Відня зібралось близько шести тисяч людей, які протестують проти створення нової правлячої коаліції та уряду країни, до яких увійшли правопопулісти АПС. Невелика кількість демонстрантів жбурляла петарди, помідори та яйця в поліцейських. Протестувальники тримають прапори з гаслами «Не дозволяйте нацистам правити» і «Ми не хочемо нацистських свиней», передає агенція dpa.

Нагадаємо, 15 грудня консервативна Австрійська народна партія та правопопулістська Австрійська партія свободи досягли згоди щодо формування нового уряду країни.

Читайте також статтю: Канцлер Курц. Феномен австрійського вундеркінда та що від нього чекати Україні

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: