Австрія виділить €1 млн для жителів окупованого Донбасу

Австрія виділить €1 млн для жителів окупованого Донбасу
Канцлер Австрії Себастіан Курц

Для Австрії особливо важливим є питання життя населення у регіоні конфлікту, тому ми надаємо відповідну гуманітарну допомогу, – президент Австрії

Австрія виділить мільйон євро гуманітарної допомоги для жителів окупованого Донбасу. Про це канцлер Австрії Себастіан Курц сказав під час візиту президента України Володимира Зеленського.

«Для Австрії особливо важливим є питання життя населення у регіоні конфлікту, тому ми надаємо відповідну гуманітарну допомогу, особливо внутрішньо переміщеним особам. Мене тішить, що в рамках візиту пана президента Зеленського ми змогли пообіцяти і підтвердити, що надамо допомогу у розмірі 1 млн євро для подальшої допомоги цьому регіону», – сказав Ван дер Беллен.

Він додав, що конфлікт на Донбасі є «відкритою раною посередині Європи».

Президент Австрії також привітав тривале перемир’я у зоні конфлікту, зазначивши, що режиму тиші дотримуються «у більшості випадків».

«Повне виконання Мінських угод є ключем для сталого врегулювання цього конфлікту», – зазначив він.

Крім цього, раніше Зеленський підписав закон для отримання Україною 1,2 млрд євро кредиту від ЄС.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що для отримання другої частини макрофінансової допомоги від Європейського союзу Україні необхідно виконати спеціальні вимоги. Лише після цього Україна отримає транш у розмірі 600 млн євро.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: