Банкет під час чуми. Місцева влада в Україні влаштовує концерти під час пандемії

Банкет під час чуми. Місцева влада в Україні влаштовує концерти під час пандемії
Декілька міст України проведуть День міста, але є випадки скасування святкування

У розпал пандемії керівники міст збирають жителів на концерти без дотримання жодних карантинних правил

Попри пандемію коронавірусу влада різних міст України проводить масові концерти на честь різних свят. Така щедрість і потяг до видовищ пояснюється наближенням місцевих виборів. Про це пише «Главком» у матеріалі Оля Полякова – руйнівниця карантину. Хто влаштовує «коронавірусні» вечірки за бюджетні гроші влада і вірус.

Зокрема. місто Костянтинівка, Донецька область заплатило 1,48 млн грн за виступ столичних зірок Ольги Полякової і Наталії Могилевської. При цьому запрошення лише епатажної Полякової та її шоу-балету коштувало бюджету майже мільйон гривень.

До Дня міста Маріуполя по одній годині заспівають Оля Полякова і гурт «Ляпис 98». Ще на півтори години розписані виступи кавер-бендів Endorphins і FM-band. Ведучий заходу буде Андрій Бідняков. Все буде коштувати понад 4 млн грн.

На День міста Дружківка Донецької області, 12 вересня за 304 тис. грн завітає співачка Мішель Андраде. Тендер виграв її режисер-постановник концертної програми Єлісей Мироненко.

20-тисячне місто Тростянець Сумської області з нагоди Дня міста замовило концерт білоруського виконавця Сергія Міхалка і гурту «Ляпис 98» за 201 тис. грн. Згідно з програмою заходів, виступ відбудеться 13 вересня у садибі-манежі «Круглий двір».

Нещодавно у Черкасах в парку «Долина Троянд» відгримів святковий концерт до Дня Незалежності України. Хедлайнерами вечора стали відомі виконавці Віктор Павлік та гурт «Бумбокс». За це свято місцевий бюджет заплатив 1,23 млн грн. 

Місто Одеса таки провела масштабне святкування Дня міста на початку вересня. Свято проходило на Потьомкінських сходах, десятки тисяч глядачів були переважно без масок і дотримання дистанції. Перед ними виступили гурт «Мозги», учасниця відбору на «Євробачення» Jerry Heil і співак Макс Барських.

Але є випадки, коли замовник схаменувся і таки скасував розважальні заходи. Так вчинили управління з питань культури та охорони культурної спадщини Миколаївської міської ради і Полтавська обласна філармонія. Перше – на організацію святкування Дня міста Миколаєва планувало витратити 950 тис. грн. Також, Полтавська обласна філармонія, яка за 763 тис. грн планувала концерт Олі Полякової з нагоди відзначення 700-річчя заснування міста Лохвиця, але Миколаїв та Полтава відмінили святкування. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: