«Батьківщина» не голосуватиме за закон про ринок землі

«Батьківщина» не голосуватиме за закон про ринок землі
Голова партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко

Якщо приймуть закон про ринок землі, «Батьківщина» буде подавати до Конституційного суду

Фракція «Батьківщина» не голосуватиме за законопроект про ринок землі в його нинішній редакції, як того вимагають міжнародні партнери.

Про це заявила голова партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко під час брифінгу за результатами засідання погоджувальної ради лідерів депутатських фракцій та груп.

«Завтра ви побачите це шоу, як будуть пояснювати, що продати землю - це добре, що пару мільярдів кредитів від МВФ варті того, щоб розпродати наші чорноземи. Завтра включаться всі розповідати, що для країни зробили благо, але знайте - нас здають. І в цьому голосуванні поіменно можна побачити, хто це зробить», - сказала Тимошенко.

Голова «Батьківщини» переконана, те, що фракції, які раніше були проти закону про ринок землі, а завтра готові за нього голосувати, є свідченням абсолютного впливу міжнародних інституцій на наш парламент.

Якщо закон приймуть, «Батьківщина» буде подавати до Конституційного суду звернення про незаконність цих дій.

«Ми будемо битися за нашу українську землю стільки, скільки потрібно. Поки наша команда живе та працює, ми їм цього зробити не дозволимо і через Конституційний суд зупинимо незаконні рішення, і захистимо українську землю», - зазначила Тимошенко.

«Вони користуються тим, що зараз люди не зможуть прийти ані до парламенту, ані до президента, щоб виступити проти розпродажу землі, тому що в країні карантин. В закритому, кулуарному рішенні вони хочуть нашу українську землю злити», - додала Тимошенко.

Раніше повідомлялося, що «Європейська Солідарність» готова підтримати ухвалення закону про землю у тому випадку, якщо в документі буде передбачена заборона на продаж державної землі, а також інші поправки, які були запропоновані депутатами фракції з метою зробити ринок землі прозорим, доступним перш за все для дрібних фермерів, убезпечити його від надмірної концентраціі та відмивання сумнівних коштів.

Нагадаємо, фракція «Слуга Народу» погодила компромісний варіант законопроекту щодо відкриття ринку землі.

16 березня президент Володимир Зеленський у своєму екстреному зверненні наголосив, що не зважаючи на карантин через коронавірус, парламент має впровадити земельну реформу. «Швидкі реформи – це швидка допомога для економіки.Без них – економічна кома. І це не питання. Це відповідь. У такі часи всі народні депутати мають усвідомити відповідальність. У такі часи ви блокуєте не трибуну – ви блокуєте життя України», – заявив президент.

Кабмін направив керівництву ВР пропозиції щодо змін видаткової частини Держбюджету-2020, які, зокрема, містять скорочення видатків на проведення земельної реформи на 25 млн грн та скасування підтримки сільгоспвиробників у розмірі 4 млрд грн.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: