Бізнесмен, який «розсекретив» Нагорного, поскаржився, що СБУ була готова його здати Росії

Бізнесмен, який «розсекретив» Нагорного, поскаржився, що СБУ була готова його здати Росії
Олексій Душутін поскаржився, що СБУ була готова його здати Росії

Дашутін, який писав на приховану камеру зізнання про дежзраду Нагорного, розказав про свої стосунки з СБУ

Російський бізнесмен з канадським громадянством Олексій Душутін стверджує, що спочатку Слубжба безпеки не проявляла інтересу до справи, з якою він звернувся. Нагадаємо, підприємець, який шість років провів у російському СІЗО, був випущений під домашній арешт і втік до України, а потім до Канади. Там його почали шантажувати оголошення у міжнародний розшук. Вирішити проблеми Дашутіна взялись російські адвокати та український бізнесмен Тимофій Нагорний. Всі вони за матеріальну винагороду обіцяли йому покровительство. Але, суми, які вимагали ці особи постійно збільшувались, через що Душутін звернувся за захистом до СБУ. «СБУ це взагалі не було треба – якийсь росіянин-шахрай просить у іншого росіянина гроші…», - пояснює Душутін відсутність бажання СБУ втручатися у його конфлікт з російськими адвокатами. Він також переконує, що і випадку з Нагорним все було не так просто. «Нагорний також і даром був не потрібний українській спецслужбі, вони його навіть записувати не хотіли», - говорить бізнесмен в інтерв’ю «Главкому».

Лише коли з уст Тимофія Нагорного (колишній чоловік відомої української гімнастки Лілії Подкопаєвої Тимофій Нагорний підозрюється у співпраці з Федеральною службою безпеки РФ та шахрайстві в особливо великих розмірах – «Главком») почали звучати деталі про його зв’язки з російськими спецслужбами есбеушники проявили інтерес. На той момент, за словами Душутіна, Нагорний вже вийшов на його ворогів у Росії  і почав шантажувати бізнесмена ними.

«Я «есбеушників» запитую, а ви мене Росії видасте? Вони кажуть – чому б і ні, якщо це буде згідно з законом? От такі у мене «друзі» в СБУ. Там, де немає слідів спецслужб, СБУ було не цікаво», - поскаржився російський підприємець.

Нагадаємо, на початку жовтня Тимофій Нагорний та двоє російських громадян були затримані у Києві під час спроби отримати гроші від бізнесмена Олексія Душутіна. Крім шахрайство українцю інкримінують держзраду. 8 жовтня Печерський районний суд Києва обрав Нагорному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою і встановив заставу 528,6 тис грн. 22 жовтня апеляційний суд прийняв аргументи прокуратури та постановив скасувати попереднє рішення і обрати Нагорному запобіжний захід у вигляді арешту до 30 листопада без права застави. Нагорний був узятий під варту в залі суду. Йому повідомлено про підозру у вчиненні державної зради та закінченого замаху на шахрайство в особливо великих розмірах.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: