Болтон і Путін домовилися про місце і дату зустрічі з Трампом

Болтон і Путін домовилися про місце і дату зустрічі з Трампом
Володимир Путін і Джон Болтон

За словами Ушакова, про час і місце зустрічі буде оголошено в четвер

Домовленість про час і місце саміту Росія-США була досягнута на зустрічі російського президента Володимира Путіна з радником президента США з нацбезпеки Джоном Болтоном, повідомив в середу за підсумками зустрічі помічник президента РФ Юрій Ушаков.

За словами Ушакова, про час і місце зустрічі буде оголошено в четвер. За його словами, «для саміту вибрано дуже зручне місце і для Росії, і для США - це третя країна». Він зазначив, що до зустрічі Путіна з Болтоном, в ході якої сторони обговорили пріоритетні теми саміту, відбулися закриті контакти двох сторін, в ході яких узгоджувалася можливість проведення зустрічі Путіна з президентом США Дональдом Трамопм.

За словами Ушакова, в ході сьогоднішньої зустрічі Путіна і Болтона обговорювалися пріоритетні питання, які будуть порушені на саміті.

Ушаков розповів, що зустріч Путіна з Трампом почнеться в середині призначеного дня з бесіди тет-а-тет і триватиме кілька годин, упор буде зроблений на двосторонні відносини, Сирію і питання роззброєння.

У Кремлі не виключають, що президенти РФ і США за підсумками зустрічі можуть прийняти якесь спільну заяву, що стосується двосторонніх відносин і спільних дій на міжнародній арені.

Ушаков також розповів журналістам, що Путін усно довів до Болтона деякі ідеї, призначені особисто для американського президента. Зокрема, за словами Ушакова, в ході бесіди були порушені деякі ідеї, які президенти «могли б реалізувати» в ході двосторонньої зустрічі, в тому числі в контексті «гуманітарної діяльності в Сирії».

Російські ЗМІ стверджують, що на зустрічі «коротко згадувалася тема втручання у вибори в США». «З нашого боку було чітко заявлено, що російська держава в (електоральні) процеси в США не втручалася, не втручається і, тим більше, не втручалася у вибори 2016 року», - заявив помічник Путіна.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: